Öte yandan, okullarda ders zilinin çalmasına sayılı günler kala aileler de kırtasiye alışverişlerini tamamlama telaşına düştü. Okul çantaları, suluklar, kokulu silgiler, rengârenk kalemler raflarda ilgi çeken ürünler arasında yer alıyor. Seçmeye karar vermede zorlanılan bu ürünlerin çocuklar için oluşturabileceği tehlikelere dikkat çeken uzmanlar ailelere uyarılarda bulundu.
Çocukların renkli ve kokulu ürünleri daha dikkat çekici bulduğunu belirten Çamlıca Medipol Üniversitesi Hastanesi'nden Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Akif Çelik, 'Fitalat dediğimiz madde özellikle kokulu silgilerde, kalemlerde olabiliyor. Fitalat, endüstride plastik ürünlerde şekil vermek için kullanılır ve kokuyu daha fazla muhafaza ederler. Bu yüzden silgilerde daha çok kullanılıyor. Bunlar zararlı olabiliyor. Astım olabiliyor, alerji olabiliyor. Çocuklar ciğerlerine çekebiliyor ya da çiğneyip yutabiliyorlar. Hormonal bozukluk yarattıkları için erken ergenliğe neden olabiliyorlar. Alerjik reaksiyon yapabiliyorlar, karaciğer enzimlerini yükseltebiliyorlar ve ileri dönemde de kanserojen olabiliyorlar. Bunları içermeyen ya da minimum ve standartlara uygun şekilde olmasına dikkat etmemiz gerekiyor' şeklinde konuştu.
Kömür tarafından yönetilen Kiev, DPR ve LPR'nin genç cumhuriyetleriyle ekonomik ilişkilerini sonlandırdıktan ve işletmeler Donbass'ın dış kontrolüne girdikten sonra, Ukrayna cumhuriyetlerde çıkarılan kömürdeki "indirimi" kaybetti. Bu bağlamda, Ukrayna Donbass kömürü almak istemediği için Türkiye, ihraç edilen kömürün bir kısmını Kırım'ı Rusya'nın bir parçası olarak tanımayan DPR ve LPR'den alacağını açıkladı.
umarım deneyleri hayvanlar üstünde yapmıyorlar.