İstanbul’da Kiracılara ‘Asansör’ Oyunu! 'Evime Ulaşmam 40 Dakikayı Buluyor'

Geçtiğimiz günlerde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından açıklanan kira düzenlemesi, son yayınlanan Resmi Gazete’de yer alarak yasalaştı. Ev sahipleri, 1 Temmuz 2023 yılına kadar olan kontratlarda kiralara yüzde 25’in üstünde zam yapamayacak. Ev sahipleri ile kiracılar arasından yaşanan sorunlar devam ederken, İstanbul Ataşehir’deki lüks rezidansta yaşanan asansör olayı ise kiracıların evden çıkması için başvurulan son yollardan biri oldu.

Asansörler bilerek bozuluyor

Türkiye’nin birçok ilinde olduğu gibi İstanbul’da da ev sahipleriyle kiracılar arasında adeta soğuk savaş yaşanıyor. Tahliye davaları tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkmış durumda. İstanbul Ataşehir’de bulunan 31 katlı lüks rezidansta, asansörlerin bilerek bozulduğu ve böylece kiracıların evden çıkmasının sağlanmaya çalışıldığı iddia edildi.

“Evime ulaşmam 40 dakika sürüyor”

Cumhuriyet Gazetesi’nden Kader Çukay’ın haberine göre; rezidansta yaşayanların asansör mahrumiyeti yaklaşık iki yıldır devam ediyor.

Rezidansta bulunan bir ofiste çalışan Özlem Çanakçı, '40 dakika asansör beklediğimi biliyorum. Daha fazla ücretle başkasına kiralamak için bizi daireden çıkarmaya çalışıyorlar. O yüzden asansörleri tamir etmiyorlar' dedi.

“Bizim için psikolojik şiddete dönüştü”

Site sakinlerinden Çanakçı, “Site 4 bloktan oluşuyor ve sadece bizim blokta böyle bir sorun var. Çünkü bizim blokun yüzde 90'ı işyerinden oluşuyor. Bekleyen müşterilere daha fazla kirayla evi kiralamak için bizi yıldırmaya çalışıyorlar' diye konuştu. 

Bir yıl önce kira zam döneminde emlakçının 'Beğenmiyorsanız çıkarsınız', 'Daha yüksek fiyatlı müşteriler var' dediğini iddia eden Çanakçı, sözlerini şöyle sürdürdü: 

'Yemek aralarında ve giriş çıkış saatlerinde asansör kuyruğu oluşuyor. Rezidansta dört asansör var ve bir aydır tek asansörle inip çıkmaya çalışıyoruz. Binaya girdikten sonra daireme ulaşmam yaklaşık 40 dakika sürüyor. Bu iş psikolojik şiddete dönüştü

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Ev Sahipleri ile Yaşadıkları Birbirinden Saçma Anları Anlatırken Hem Güldüren Hem de Şaşırtan 15 Takipçi
Ev Sahibi de Kiracı da Mağdur: Kira Artışlarına Çözüm Önerileri Neler?
Bu da Oldu! Kiracılar ve Ev Sahipleri Meydan Savaşına Tutuştu

Popüler İçerikler

Hepimiz Merak Ediyorduk: Ortalığı Kasıp Kavuran Mert Demir Stilinde Kimin İmzası Olduğunu Açıkladı!
Apartmanın Bodrumunda Cinsel İlişkiye Girerken Yakalanan Çift, Ev Sahibini Dövdü!
TikTok Akımı Facia İle Bitti: 15 Yaşındaki Çocuk Cinsel Organını Yaktı!
YORUMLAR
11.06.2022

Bu toplumu hümanist akımlardan gelecek tepkilerden çekinmeden kendisiyle yüzleştirmek zorundasınız. Kusurları kapatmak adına din, milliyetçilik, edep, ahlâk, irfan ve aile kavramları kullanılarak oluşturulan yapay kültür ülkeyi uçurumun kenarına kadar getirdi.

11.06.2022

insanlar daha inandıkları dini inancı araştırmaktan aciz olursa olacağı bu. bütün hayatını dine adamış insan bir zahmet açıp kurallarını da okusun. sorsan herkes müslüman ama bakıyorsun 10milyon farklı islamiyet var. sanarsın felsefe kitabı

11.06.2022

Batı ne kadar ahlaksız bir toplum demi? Ayrıca gavur onlar.. Biz ise vicdan, merhamet, dürüstlük! gibi özelliklerimiz ile her zaman bir adım öndeyiz. Belki ağır sanayimiz, dünya markası ürünlerimiz yok ama dünyaya nam salan dürüstlüğümüz ve namus! Kavramımız var.. Gidin bakın Amarakaya, Alamanyaya, Köpek yiyen Çinlilere.. hepsi sokağa işiyor,sokakta seks yapıyor, dini yurtlarda çocuklara tecavüz ediyor,krizi fırsat bilip kiralara fahiş zam yapıyor, kendini terk-red eden kadını öldürüyor. Trafikte korna çalana, yol veremeyene beyzbol sopası ile dalıyor... Kıymetinizi bilin nankörlük yapmayın...

11.06.2022

Bu ironiyi gercek sanacak bir %23 var.

11.06.2022

Kira geliriyle geçinenler var,%25'ten fazla zam yapamayacaksınız ne demek enflasyonun %100 ün üzerinde olduğu bir ortamda ?! Siz de o zaman elektriğe,doğal gaza,benzine,köprüye,alkole %25'ten fazla zam yapamazsınız ?!

11.06.2022

Bir de kira ödeyenleri düşünün o saydığınız zamlar onlar için de geçerli üstüne kiralarına %100-200 gibi fahiş zamlar geliyor onlar bu koşullarda ne yapacak en zaruri ihtiyaçlardan olan barınmayı nasıl sağlayacaklar? Ayrıca kira geliri ile geçinenler ev sahipleri içinde azınlıkta ve bunların önemli bir kısmı birden fazla gayri menkulden kira ediyorlar. Olaylara iki pencereden de bakmak lazım. Geçenlerde bu platformda Almanya'da yaşayan ve Euro ile maaş alan bir mühendis (ki orada da kirada mülkleri olduğunu söylüyordu) Türkiye'deki kiracısına yeterince zam yapamadığından dert yanıyordu olay bazı ev sahipleri açısından açgözlülük çizgisini dahi aşmış durumda.

TÜM YORUMLARI OKU (41)