Meteoroloji'den Çok Önemli Uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bu gece ve Çarşamba gecesi yurdun güneybatı kesminde kuvvetli rüzgar ve yağış beklendiğini belirterek vatandaşları özellikle soba zehirlenmelerine karşı uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yurdun güneybatı kesimlerinde kuvvetli rüzgar uyarısı yapılırken, vatandaşlar soba zehirlenmelerine karşı uyarıldı. Açıklamada, 'Bu gece ve yarın (Çarşamba) Isparta, Burdur, MuğlaAntalya, Denizli, Konya ve Karaman çevrelerinde kuvvetli ve yer kısa süreli fırtına şeklinde güneyli rüzgarlar (50-70 km/saat) beklendiğinden başta soba zehirlenmeleri olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır' denildi.

METEOROLOJİ'DEN GÜNEYBATI İLLERİNDE ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun güneybatı kesimlerinde kuvvetli yağış beklendiğini açıkladı. Açıklamada, 'Bu gece ve yarın (Çarşamba) Aydın ile Denizle ve Isparta'nın güney ilçelerinde kuvvetli (20-50mm), Antalya'nın doğusu ile Muğla çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (50-100 mm) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır' ifadeleri kullanıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM meteoroloji biriminin tahminlerine göre, İstanbul'da kar yağışı gece şiddetini arttıracak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM meteoroloji biriminin tahminlerine göre, İstanbul'da kar yağışı etkisini artırarak devam edecek. Yağış süresince rüzgarın da yer yer fırtına şeklinde olacağı (75 km/s) tahmin ediliyor.

Kapalı Karayolları

Balıkesir, Manisa arasında bir TIR’ın kaza yapması sonucu İzmir-İstanbul karayolu çift taraflı trafiğe kapandı.

Balıkesir- Bursa, Balıkesir- Çanakkale karayollarında sıkıntı çekilmezken, Balıkesir- İzmir karayolunun da 40'ıncı kilometresinde bir TIR'ın kayması sonucu yol çift yönlü olarak trafiğe kapandı.

Balıkesir Afet Acil Durum Müdürlüğü yolun 1 saat içinde trafiğe açılacağını söyledi. Ana arterler ile ilçe karayollarına zincirsiz trafiğe çıkılmasına izin verilmiyor.

Balıkesir’e bağlı ilçelerden Dursunbey'de 19, Savaştepe'de 7, Sındırgı'da 12, Bigadiç'te 24, Gönen ve Balya'da ise 1'er mahallenin yolları kapandı. İletişimde sıkıntı çekilmezken, il merkezine bağlı 6, Bigadiç'te 3, Sındırgı'da 7, Kepsut ve Dursunbey'de 5'er mahallenin elektrikleri kesildi.

Bursa’dan Ankara’ya gidiş kapalı

Bursa ve çevresinde etkili olan kar sabah erken saatlerde başladı.

Bursa- Ankara karayolu İnegöl Mezitler Mevkii'nde de iki TIR'ın kayması sonucu Ankara'ya gidiş yönü ulaşıma kapandı. Bursa'ya geliş yönünde ise yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Karayolları ekipleri, araç kuyruğu nedeniyle kazanın bölgeye ulaşmakta zorlandı. Bir iş makinası ters yönden giderek kaza yerine ulaştı. Yolun yeniden ulaşıma açılması için çalışmalar sürüyor.

İnegöl'den Ankara yönüne araçların zincir takmadan yola çıkmalarına izin verilmiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu geceden itibaren Marmara'nın batısında, Çanakkale başta olmak üzere İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne ve Balıkesir'in kuzey ve batı çevrelerinde yoğun kar yağışı beklendiğini açıkladı.

Rüzgârın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden tam fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Rüzgârın hızı yer yer saatte 100 kilometreyi aşacak.

Meteoroloji, fırtınanın meydana getirebileceği ulaşımda aksamalar, ağaç ve direklerin devrilmesi, çatı uçması, kar yağışıyla birlikte tipi gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

  • Kaynak: DHA

Popüler İçerikler

Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede