İstanbul’da Facianın Eşiğinden Dönüldü: İki Tren Raylarda Kafa Kafaya Geldi

Tuzla'da Yüksek Hızlı Tren ile karşı yönden gelen tren aynı rayda kafa kafaya geldi. Trenler son anda dururken büyük bir kazanın önüne geçildi. Olay yerinde inceleme sürerken seferler aksıyor.

Adapazarı -Pendik seferini yapan tren, Tuzla Tersane İstasyonu'nda bekleyen Yüksek Hızlı Tren (YHT)'e çarptı.

Makinistin son anda durarak Yüksek Hızlı Tren'e hafif çarptığı belirtilirken düşen bazı yolcuların yaralandığı öğrenildi.

"Seferler kısa sürede başlayacaktır"

TCDD'den yapılan açıklamada, 'Adapazarı -Pendik seferini yapan ADA treni Tuzla Tersane İstasyonu'nda beklemekte olan Söğütlüçeşme-Konya seferini yapan YHT'ye duramayarak düşük hızda tampon temasında bulundu. Seferler kısa sürede başlayacaktır.' denildi.

Popüler İçerikler

Rasim Ozan Kütahyalı'dan 'Yatırım Tavsiyesi Olmayan' Açıklama: "Araba ve Konut Almayın. Fiyatlar Düşecek"
Afra Saraçoğlu'nun "En İyi Kadın Oyuncu" Ödülünü Alırkenki Panik Tavrı Tartışma Yarattı!
Tüyler Diken Diken: Sertab Erener 21 Yıl Sonra Yine İlk Gün Gibi Eurovision'u İnletti!
YORUMLAR
08.09.2021

Tüm Dünyada en güvenli ulaşım yollarından birisi olan demiryolu. Birde Türkiye'dekine bak çarpışan oto gibi paso kaza yapıyor. Vallahi büyük başarı azizim alkışlıyorum.

08.09.2021

başka ülkede olsa şans Allah kurtarmış fln derdim ama bizim ülke söz konusu olunca burda kesin bi dolap dönmüştür diye düşünüyorum.. öncelikle iki trenin karşılıklı kafa kafaya gelmesi major planlama hatası. böyle bi hataya yer veremezler. nasıl uçuşlarda , kule yanlışlıkla havada uçakları kafa kafaya getirmiyorsa buda olamaz. hadi oldu bu hata, bu tenlerin durması imkansız heleki bi tanesi yüksek hızda tren. planlı bir oyun olabilir, bu trenler yakında araplara fln satılcak olabilir, özelleştirme olabilir gibi senaryolar geliyor aklıma..

08.09.2021

TCDD 30 yıldır özelleşecek ki yük taşımacılığı yavaş yavaş özele geçti bile. olaya gelirsek planlı bir oyun değil tamamıyla ADA treni makinisti istasyon giriş sinyalinin kırmızı olduğunu görmemiş olay tümüyle bu yani. yanlış hatırlamıyorsam 2004 yılıydı sanırım bu pamukova kazasından 2-3 ay kadar sonra Tavşancıl(sapanca taraflarında) istasyonunda ADA treni ile Başkent Ekspresi çarpışmıştı. büyük bir kazaydı vefat eden vatandaşlarımız vardı. ondan da Başkent makinisti kırmızıyı geçmişti. her yerde olan insan hatası malesef başka bir şey değil yani.

Sinyalizasyon sistemi gereksiz diyen bakan varken şaşırtmıyor böyle olaylar.

TÜM YORUMLARI OKU (17)