Bina Mühürlenmişti: Büyükçekmece'deki ‘Ev Partisi’ni Düzenleyen 4 Kişiye Ev Hapsi Verildi

Büyükçekmece'de ev partisi düzenleyen ve görüntüleri sosyal medyada paylaşan 11 kişi gözaltına alındı. Eğlencenin düzenlendiği bina mühürlendi. Mahkemeye sevk edilen 4 kişi ise 2 ay ev hapsi koşuluyla serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerini ihlal ederek parti düzenledikleri iddiasıyla 11 kişi göz altına alındı.

Partiye katılan diğer kişiler hakkında işlem yapıldı

Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 4 şüpheli, 2 ay ev hapsi koşuluyla serbest bırakıldı.

Partiye katılan diğer kişiler hakkında ise 'Bulaşıcı Hastalıklara İlişkin Tedbirlere Aykırı Davranma' fiili nedeniyle 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu uyarınca adli ve idari işlem yapıldı.

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada ev partisi 'Tedbirlere aykırı davranış' olarak nitelendirildi...

Valilik tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

'Bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan Büyükçekmece ilçemizdeki bir adreste düzenlenen eğlence partisine ilişkin görüntülerin incelenmesi neticesinde; partiyi organize ettiği tespit edilen şüpheli M.S ve M.E.Ç, partide DJ'lik yapan şüpheli T.A ve partiye katılanlardan Y.Ü, E.K. (Ş), C.D, Ö.A.Y, Ö.Ö, S.U, Y.K ve ikamet sorumlusu İ.Y isimli şüpheli şahıslar hakkında 'Bulaşıcı Hastalıklara İlişkin Tedbirlere Aykırı Davranma' fiili nedeniyle 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu uyarınca adli ve idari işlem başlatılmıştır.'

Eğlencenin yapıldığı bina mühürlendi...

Valili açıklamasın ayrıca 'Partinin düzenlendiği Büyükçekmece İlçemiz, Bahçelievler Mahallesi, Zencefil Sokak'ta bulunan bina Zabıta görevlilerince mühürlenerek faaliyetten men edilmiş, diğer katılımcı şahısların tespitine yönelik çalışmalar sürdürülmektedir.' ifadelerine yer verildi.

Popüler İçerikler

Fatih Altaylı'dan Kendisine "Sözde Gazeteci" Diyen Hakan Ural'a Duyanları Dumur Eden Cevap
Kripto İntiharı mı? Bitcoin’deki Büyük Düşüş Sonrası Bunalıma Girdiği İddia Edilen Doktor İntihar Etti
Aslan Videosuna Rakip Çıktı: İstanbul'da “Allah-u Ekber” Diyen Karga
YORUMLAR
30.03.2020

İtalya’da bir belediye başknı mezuniyet balosu vermek isteyen gençlere “ gelir oraya ateşe veririm” diye sesleniyordu. Çok gülmüştüm. Adamı çıldırmışlardı. Tabiki işin esprisi bu durum... Gençler cahilce davranmışlar. Nasıl bir tehlike yarattıklarının farkında değiller. Virüsü yeneriz de biz ülke olarak cahilliğimizi yenemeyiz.

30.03.2020

"virüsün bukadar yayılması umreciler yüzünden" diyenler bu habere bi baksın. ister umreden gelsin ister amsterdam dan ot içmekten virüsü yayan bu sıfatsız toplum kemirgenleri.

30.03.2020

yazdıklarıma güzel bi cevap olmuş, sağol. gördüğünüz gibi virüsün yayılması durumu için yaptığım yoruma cevap verebilecek argümana sahip olmayan binanın mühürlenmesi durumuna takılmış. bu bina ikamet edilen konut değil ise alınan salgın hastalık yönetmelikleri gereğince "kamu sağlığı tehlikeye atmak" kapsamında kullanımını kısıtlamak amaçlı mühürlenebilir. sokağa çıkma yasağı bir konut ya da mülkün mühürlenmesine yeterli/gerekli değildir, hatta sokağa çıkma yasağıyla ilgisi yok. arkadaş grubu olarak bir kişinin evinde toplanmak ayrı, herhangi bir mülkte bir araya gelerek parti yapmak ve bu yüzssüzlüğü sosyal medya yolu ile paylaşmak ayrı, bu ikisinin de farkını kavrayabilirsin diye umuyorum. bence biraz daha araştımalı, okumalı ve öğrenmelisin.

30.03.2020

gerçekten bu kadar gerizekalı bir nesille aynı dönemi paylaşmış olmak beni üzüyor.

TÜM YORUMLARI OKU (48)