Meclis'ten Geçti: Fenerbahçe Üniversitesi Kuruluyor

Meclis Genel Kurulu'nda, İstanbul'da 'Fenerbahçe Üniversitesi' ve 'Ayvansaray Üniversitesi' adıyla iki vakıf üniversitesi kurulması kabul edildi.

Fenerbahçe Üniversitesi'nin kurulmasına Yüksek Öğretim Kurulu 17 Mart tarihinde izin vermiş, başvuru TBMM'ye taşınmıştı.

YÖK'ten Fenerbahçe Üniversitesi'ne Onay

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün konuya ilişkin açıklamasına göre, Spor Bilimleri ve Teknolojileri alanında uzmanlaşacak üniversitede, ilk yıl 1000 öğrenci ile eğitime başlanacak. 5 yıl içerisinde sayı 6 bine çıkacak. Öğrencilerin 5'te 1'i burslu olacak.

Hangi fakülte ve bölümler yer alacak?

Akademik planlamaya göre, ilk 3 yıl içinde Fen-Edebiyat Fakültesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İletişim Fakültesi ve Spor Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi ile Sağlık Bilimleri Yüksekokulu açılacak. 

5 yıl içinde de Hukuk Fakültesi ve Denizcilik Fakültesi’nin açılması öngörülüyor.

Haber Fenerbahçe taraftarlarını da heyecanlandırdı

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Üniversite mizahı da gecikmedi: Rektör Alex de Souza 😍

Fenerbahçe Üniversitesi'nin Kurulacak Olmasını Mizahla Harmanlayarak Yorumlayan 13 Kişi

Yaklaşık 100 milyon lira sermaye ile vakıf üniversitesine dönüşmek için bekleyen Plato Meslek Yüksekokulu, Ayvansaray Üniversitesi adıyla İstanbul'un Balat semtindeki Ayvansaray Caddesi'nde eğitim hayatına devam edecek. Vakfın mütevelli heyeti başkanı Dr. Tolga Yazıcı, Ocak ayında yaptığı açıklamada 3 fakülte, 1 uygulamaları bilimler yüksekokulu ve 2 tane enstitü açmayı planladıklarını söylemişti.

AA, Dünyafenerbahce.org

Popüler İçerikler

Ünlü Restorandaki Bir Buçuk Porsiyon Adana Kebabının Hesap Tutarı Dudak Uçuklattı
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
YORUMLAR
16.11.2016

Açın açın. Her ile bir üniversite dediniz gördük sonuçlarını. Şimdi de her takıma bir üniversite açın. Amatör kulüpler de boş durmasın aslında. Onlar da bir meslek yüksek okulu veya ne bileyim meslek lisesi filan açsın. Çünkü sayı nitelikten önemli...

Bu Fenerbahçe ne zaman Galatasaray'a özenmeyi bırakacak? Tamam üni. kurmaları kötü bir şey değil, güzel bir şey. Ama kabul edelim GS'de olmasa akıllarına gelmeyecek.

16.11.2016

zeus cc kardeş üniversite bu galatasarayın icat ettiği bişey değil.hem galatasaray üniversitesinin kuruluşunu da direk klüple bağdaştırmak ve biz kurduk fener de özeniyo demek cok saçma çünkü takım isminden ziyade bi eğitim ekolü gs, ortada bilmem kac yüz senelik tarihi var.sen kalkmış gösö ölmösö ököllörönö bölö gölmöz diyosun

Eli ayağı olan üniversite açıyor. Kimse demiyor ki bu kadar mezuna iş var mı?

TÜM YORUMLARI OKU (15)