İstanbul'da 18 İlçede Oylar Yeniden Sayılıyor

İstanbul’da yeniden sayım yapılan ilçe sayısı 18’ye yükseldi. AKP'nin itirazları üzerine 15 ilçede geçersiz oylar, 3 ilçede de tüm oylar yeniden sayılıyor. 

AKP ilçe teşkilatlarınca ilçe seçim kurullarına yapılan geçersiz oyların sayılması yönündeki itirazlar ve YSK'nın geçersiz oyların yeniden sayımının durdurulması yönündeki İl Seçim Kurulu kararını kaldırmasının ardından ilçe seçim kurulları harekete geçti.

Geçersiz oyların sayımı yapılan ilçeler şöyle:

Çatalca, Silivri ve Kartal 1. Seçim Bölgesi'nde ise tüm oylar yeniden sayılıyor.

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat son verileri paylaştı. Buna göre İmamoğlu, 20 bin 040 oy farkla Yıldırım'ın önünde bulunuyor.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

YSK dün gece olağanüstü toplanmış ve İstanbul'un 7 ilçesinde geçersiz oy sayımını durduran kararı kaldırmıştı.

YSK Tedbir Kararını Kaldırdı: İstanbul'un 7 İlçesinde Oylar Yeniden Sayılacak

YSK Başkanı Güven, İstanbul'da 8 ilçe seçim kuruluna yapılan itiraz üzerine, tekrar sayım kararı aldıklarını ifade etmişti.

YSK Başkanı Sadi Güven'den 'İstanbul' Açıklaması: 'Bu İlk Defa Alınan Bir Karar Değil'

Popüler İçerikler

Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
YORUMLAR
03.04.2019

Sevgili AKP'ye oy veren vatandaşlar ve Ak Troller... Desteklediğiniz insanların hala dürüst olduğuna inanıyor musunuz?? allahın yolunda gittiğini söyleyen fakat buna rağmen her gün yalan söylediği ortaya çıkan bu insanların sizi sömürmesine daha ne kadar izin vereceksiniz? Aynı sokakları, aynı işleri, aynı ekmeği paylaşıyoruz, aklınız eriyor mu bu yapılanlara?? El insaf, biraz içinize dönün, biraz ses verin... Tepkimiz sadece CHP'den ötürü değil, adaletin yerini bulması için. Adaletin cinayette, tecavüzde, tacizde, soygunda, hak yemede yerini bulması için. Adalet hepimiz için, tepkimiz hepimiz için. Allaha inanıyorsanız ses verin.

03.04.2019

ağzına sağlık kardeş

hayır şimdi yine bişey çıkmayacak o zaman ne yapacaklar tekrar tekrar oy mu sayacaklar nedir yani anlamadım madem millet iradesini hiçe sayıyorlar direk cumhurbaşkanı atasaymış belediye başkanını bu nedir ya. nasıl bir yolsuzluk varsa artık belediye evraklarında temizlemek için sürekli zaman kazanmaya uğraşıyorlar

04.04.2019

Yeniden seçim olsa keşke. Bu sefer Binali'ye giden oyların yarısı daha İmamoğlu'na geçer o zaman da oturur kalırlar 😂

İyice boku çıktı, gerçekten. Akp alsaydı "Atı alan Üsküdar'ı geçti eheeey" olurdu ama Chp alınca hazımsızlık. Bekir Bozdağ: "Kim sandıkta hile yapılıyor diyorsa, bilin ki kaybetmiştir."

TÜM YORUMLARI OKU (42)