Metro çıkışları düşünülerek, kıyıda iskeleler toplulaştırılmış; otobüs ve tramvay durağının da dahil olduğu hızlı ve konforlu ulaşım aktarmaları planlanmıştır.
Haldun Taner Sahnesinin Meydan’daki güçlü kimliği, mevcutta iskele olarak çalışan yapının atölyeler-kitap&kafe ve sanat odaları olarak dönüşmesi ve bu birlikteliğin Kadıköy meydanını, kültür sanat meydanı olarak bir aktivite üretecine dönüştürmesi planlanmıştır. Kıyı boyunca önerilen cep sahneler alanın sanat odaklı dönüşümünü destekleyecektir.
Mevcutta ispark olarak kullanılan alan, yeşil bir amfi ile Yarımada ve boğazın eşsiz siluetinin izleneceği bir izlek, festival ve etkinlik çayırı olarak dönüştürülmüştür. Mevcut çitlerle çevrili çim alan genişletilerek, çayır meydan olarak aktif kullanıma açılmıştır.
Haydarpaşa’nın kıyıdaki eşsiz siluetini ön plana çıkaran, kentliye ve özellikle Rasimpaşa mahallesine aktif hizmet edecek bir kent park tasarlanmıştır.
OO kıyı merdivenlerin de eminim donu ile denize girecek sürü ile insan olacak
kadıköyün tarihi dokusu ve konumu projelerin çok çeşitli ve zengin olmasına bir sebeptir. yapılan proje çalışmalarında ve düzenlemelerde amacın ne olduğu çok açık belli olmalıdır.Kadıköy anadolu yakasının başlangıç yeridir. Ve belli bir kültürü temsil eder. yapılan projelerin gerek iç ve gerekse yurt dışından gelecek turistlere de hitap etmesi gerekir projelerin yalnızca park ve yeşil alan düzenlemesi değil aynı zamanda turistik ve tarihi anlatabilecek kabiliyette olması uygun olacaktır. dünyanın büyük kentlerinde meydan düzenlemesi trafik rahatlaması vede insanların nefes alaacağı mekanlarda donatılarak güzellikler katmak için yapılırlar. Kadıköy ve İstanbul maalesef bu güzelliklerden çarpık yapılaşmadan dolayı mahrum kalmıştır. Önerim Kadıköye teması özgürlük veya demokrasi veya ATATÜRK ile ilgili müze ve kütüphane yapılarak yakın tarihe ışık tutmak meydan düzenlemeleriylede ve çarşı ve sahil bandıyla beraber bütünlüğü sağlamak tarih de bir görev olacaktır.