Bakırköy’de Maliye’ye ait 1450 metrekarelik plansız alan, oy birliğiyle ‘Ağaçlandırılacak Alan’a alındı.
Başakşehir 1. Etap’ta yapılaşma şartları belirtilmeyen sosyal donatı alanları ilköğretim tesis alanı, sağlık tesisi ve kültürel tesis alanı olarak tescillendi.
Çatalca Nakkaş Mahallesi’nde, toplam 11 parselden geçen 7 metrelik yaya yolu kaldırıldı ve tarım alanı olarak tescillendi.
Bağcılar Çakmak Mahallesi’ndeki Yunus Emre Ticaret Meslek Lisesi ve Orhan Gazi Lisesi ile Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin bulunduğu alanın bir kısmı Kapalı Açık SporTesisi alanına eklendi.
Sultangazi’de belediye hizmet alanındayken plan değişikliğiyle akaryakıt istasyonuna alınan alan, çeşitli düzenlemelerle mağduriyetine yol açılan arsa sahiplerinin ihtiyaçlarında karşılanmak üzere yeniden oy birliğiyle konut alanına alındı.
Bakırköy, Şevketiye Mahallesi’nde Maliye’ye ait 1 milyon 862 metrekarelik alan raylı sistemlerinin entegrasyonunu sağlayacak şekilde planlandı. Yeşilköy’de bazı bölgeler Toplu Ulaşım Parkı alanına alındı.
Bakırköy’de 13 bin metrekarelik alan Anadolu Ajansı (A.A.) İstanbul Bölge Müdürlüğü binası yapılmak üzere 30 yıllığına AA’ya tahsis edildi.
Beşiktaş’ta mülkiyeti İBB ve Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği’ne ait yaklaşık 25 bin metrekarelik 3 parselin imarı değişti. İBB’ye ait olan bölüm ibadet alanı ve cami alanına alındı. BJK’ye ait olan bölüme de zemin altı otopark kullanım izni verildi.
Güngören’de mülkiyeti belediyeye ait otopark Ticaret ve Hizmet Alanı olarak tescillendi.
Yeşilköy’de Dünya Ticaret Merkezi’ne ait yaklaşık 87 bin metrekarelik otopark alanı Dini Tesis Alanı’na alındı.
Üsküdar’da Arakiyeci Hacı Cafer Mahallesi, Büyükçekmece TÜYAP yanı, Büyükçekmece Mimar Sinan Mahallesi, Bostancı Çamaşırcı Deresi, Zeytinburnu 80. Yıl Mahallesi’nde zemin altı otopark izni verildi.
Bağcılar Belediyesi’ne ait prestij hizmet alanı olarak ayrılan toplam 25 bin metrekare büyüklüğündeki toplam 5 parselde, tescil dışında kalan alanlar park ve yeraltı otopark alanı, mesleki ve teknik öğretim tesisi alanına alındı.