İstanbul Boğazı'na Deniz Altından Yaya Yolu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş,  Üsküdar ile Kabataş arasına yayalar için bir 'tüp tünel' yapmayı planladıklarını açıkladı ve bunu ‘ustalık döneminin müthiş projesi’ olarak niteledi. Topbaş, ''Üsküdar'dan çıkan bir kişi, yüzeye çıkmadan, yürüyen bantlar aracılığıyla veya yürüyerek Kabataş'a gelecek'' dedi.

Başkan Kadir Topbaş, bugünkü toplantıda İBB Meclisi’ne 2015 yılında İstanbul için yapılanların yer aldığı Faaliyet Raporu’nu sundu.

Topbaş’ın yapmayı planladığı projeler arasında en çok ilgi çekeni, Üsküdar ile Kabataş’ı denizin altından birbirine bağlayacak ‘tüp tünel’ oldu.

Alkış ve gülüşmelerle karşılandı

Üsküdar ve Kabataş’ın İstanbul için önemli noktalar olduğunu vurgulayan Topbaş, Boğaz’ın altından geçecek olan yürüme tüneli projesinin sunumuna, “Sıkı durun” diyerek başladı.

Topbaş, ‘ustalık döneminin müthiş projesi’ olarak nitelendirdiği projeyi açıkladığı sırada, Meclis’ten alkışlar ve gülüşmeler yükseldi.

Yürüme tüneli planını açıklayan Topbaş, “Kabataş-Mahmutbey Metro Hattı, Taksim-Kabataş Füniküler Hattı veya deniz ulaşımıyla Kabataş’a gelen vatandaşlar, Marmaray ve Avrasya Tüp Geçidi’ne erişim sağlayabilecek. Tersi istikamette de, Üsküdar’a inen vatandaşlarımız Kabataş’a yürüyerek ulaşabilecek. Tüp geçidin içinde yürüyen bant sistemi de kuracağız. Bu sayede Asya ve Avrupa Yakası’nı bu kez de yürüme tüp geçidiyle bağlayacağız” dedi. 

Ajanslar

Popüler İçerikler

Dilan Polat Tahliye Olabilir! Avukatı Başvuru Yaptı, Dilan Polat Adli Tıp Kurumu’na Sevk Edilecek
Nusret, 2022 Dünya Kupası Finalinde Sahaya ‘Kaçak’ Girmiş! Nusret Yüzünden Türk Yöneticinin Hayatı Kararmış!
Kıvanç Tatlıtuğ Yok Biz Şok: Dünyanın En Yakışıklı 100 Erkeği Listesinde Türkiye'den 5 Ünlü Oyuncu Var!
YORUMLAR
15.04.2016

ulan işim varsa metroya binerim zaten ama yok gezmek için istanbuldaysam niye boğazın altından yürüyeyim mal mıyım ? yukarda boğaz manzarasının keyfini çıkarmak varken amaç ne yani ? sikimsonik bir proje -.-

15.04.2016

amac nedir? ulasimsa kilometrelerce yolu niye yuriyerek geciyim, neden adam gibi rayli sistem kurmak yerine yurume bandi ile insanlara gereksiz vakit kaybettireceksiniz. amac gezi ise uzerinin cam falan olmasi lazim. o basincda cok zor. zaten olsa ovune ovune anlatilirdi. bu durumda kapali krostrofobik bir tuneli yuruyus icin niye kullanayim. yani yapilma amaci nedir?

ulan çıldıracam ya. adamlar bizim paramızla kendi adlarını duyuracak gereksiz şeyler yapıp duruyorlar. yok en büyük havaalanı, yok en büyük proje. ulan bizim gerizekalılar da bunlarla mutlu oluyor aldığı aylık 1000 lira maaş gerçeğini unutup. tüm ülkenin amk o ya sev ya terk et diyen kahpeler gelsin her şeyi karşılasın gidiyorum siktirin gidin

gereksiz?'den sonra kafayı tahmin ettim ama belki sandıgım gibi değildir diyerek yazıyorum. iş gereği 3 şehirde dolaşıyorum. sana hangisi lazım?

TÜM YORUMLARI OKU (27)