İstanbul Barosu'ndan, Hamza Andreas Tzortzis Hakkında 'Atatürk'ün Hatırasına Hakaret'ten Suç Duyurusu

İstanbul Barosu, Yunan asıllı İngiliz yazar Hamza Andreas Tzortzis hakkında, 'Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret' geçekçesiyle suç duyurusunda bulundu. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuran İstanbul Barosu Başkanlığı, Boğaziçi İslam Araştırmaları Topluluğu tarafından düzenlenen organizasyonda yaptığı konuşma nedeniyle, Yunan asıllı İngiliz yazar Hamza Andreas Tzortzis hakkında suç duyurusunda bulundu. 

Dilekçede Atatürk ve silah arkadaşlarını kast ederek onlara hakaret ettiği kaydedildi ve  'Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret' suçundan soruşturma başlatılması talep edildi.

Ne olmuştu?

Boğaziçi İslam Araştırmaları Organizasyonunda, Ulu Önder Atatürk'e 'Şeytan' Benzetmesi Tepkilerin Odağında

Boğaziçi İslam Araştırmaları Topluluğu tarafından geçtiğimiz yıllarda düzenlenen bir organizasyona ait görüntüler ortaya çıktı. 

5 yıl önce Tzortzis tarafından gerçekleştirilen bu konuşma, Türkçeye çevrilen kitabı nedeniyle gündeme geldi. 

Etkinlikte, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk hakkında kullanılan ifadelere, sosyal medyada büyük tepki gösterildi.

Görüntülerde Hamza Andreas Tzortzis isimli şahıs, Atatürk hakkında 'Bu Allah'ın dostu mu, şeytanın dostu mu?' ifadelerini kullanıyor, ardından alkış sesleri yükseliyordu.

Konuşması alkışlanan Tzortzis’in sorusuna birinin “Şeytan” diye yanıt verdiği duyuluyordu 🎥

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
YORUMLAR
29.04.2019

o salonda oturup bi tanesinin çıkıp ya sen ne diyosun diyen yok ya en acı olanı bu

29.04.2019

Kitlesi belli değil mi? O şakşakçılar olmasa bu kadar şahlanamazdı o şenpanze.

29.04.2019

Ülkedeki soysuz hainlerimiz bitti dışarıdan ithal ediyoruz.

29.04.2019

yunan asıllı birisi olarak açıkça diyebilirimki yunanistan'da aklıbaşında hiçbir kimse atatürk'e hakaret etmiyor. edenini de görmedim. ingiliz emperyalizminin adamı olan venizelos bile atatürk'le 1930 anlaşmalarını yapacak kadar dostluk kurmuştu. ancak böyle faşist, olmayan beyni 20.yy'da kalmış antika tipler böyle laflar ediyor yunanlardan. onların da toplumda bir karşılığı yok. bu arkadaş ingiltere destekli islamcı hareketin bir üyesi olması hasebiyle atatürk'ün ingiliz emperyalizmine karşı indirdiği darbeyi hazmedemediği için vırvır konuşuyor. islam coğrafyasındaki ingiliz emperyalizminin uşaklarının tipik bir örneği. kimlerin sayesinde oraya gelmiş, kimlerin sayesinde ünlenmiş besbelli. atatürk orada yunanları değil, ingiliz emperyalizmini yendi. daha yüzlerce yıl konuşurlar. hem yunanların hem türklerin başını yiyemediler o yüzden soğumuyor içleri bir türlü. buna en sert şekilde cevap verilmesi gerekir.

29.04.2019

yunan olmasına vurgu yapmış arkadaşlar da sorunun yunan olması değil, emperyalizme hizmet eden islamcı olması olduğunu belirttim. onu alkışlayan türkler de aynı grup zaten.

TÜM YORUMLARI OKU (16)