İstanbul, Ankara ve İzmir’de Bulunan Bit Pazarları ve Antikacılar

Antika eşyaları beğeniyor ikinci el ürünleri kullanmayı seviyorsanız bu yazı tam size göre sevgili okur. İstanbul, Ankara ve İzmir’de bulunan bit pazarlarını sizin için derledik. “Eskiye rağbet olsaydı bit pazarına nur yağardı” sözünün gerçek olduğu günümüzde bit pazarları ve antikacılar için buyurun yazının devamına…

1. Horhor Antikacılar Çarşısı

İstanbul’un en bilinen antika çarşısından olan Horhor Antikacılar Çarşısı 7 katlı bir binada bulunuyor. Çini vazolardan saatlere, eski halılardan dekoratif ürünlere kadar birçok eski eşyayı burada bulabilirsiniz. Fiyatlar biraz yüksek gelebilir şimdiden uyarmakta fayda var. 

Adres: İskenderpaşa, Kırma Tulumba Sk. No:1, 34080 Fatih/İstanbul

Konum için tıklayın

Açılış - Kapanış saati: 10.00 - 18.00 (pazar günleri kapalı)

Ziyaretçi Yorumu: “Çoğu antika eşyayı bulabilirsiniz.”

2. Feriköy (Bomonti) Antika Pazarı

Oyuncaktan  elbiseye hatta fincana nostaljik ve antika ne varsa bulabileceğiniz eğlenceli bir çarşı Feriköy Antika Pazarı. Bir şey almasanız bile oldukça eğleneceğiniz bu antika pazarında eskiye dair ne varsa bulunmakta.

Adres: Cumhuriyet, Semt Pazarı No:8, 34380 Şişli/İstanbul

Konum için tıklayın. 

Açılış - Kapanış saati: Pazar günleri 09.00 - 18.00 arası açık.

Ziyaretçi Yorumu: “Çok güzel antikalar var ve ucuzlar ayrıca çocuklar için ucuz oyuncaklar alabilirsiniz harika insanlar ile tanışın akşam 18:00 kadarmış ancak saat 16-17:00 kdr gidin bence kalabalık iken…”

3. Kadıköy Bit Pazarı

Elektronik eşyaların daha çok bulunduğu Kadıköy Bit Pazarı gittiğinizde elinizin boş dönmeceği bir pazar. Oldukça uygun fiyatlarıyla sizi sarkıtacak bu bit pazarı biraz büyük olduğu için uzun bir zaman dilimi ayırmanızı öneriyoruz.

Adres: Hasanpaşa, Uzunçayır Cd., 34722 Kadıköy/İstanbul

konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Bit pazarı ve bildiğimiz semt pazarının aynı yerde olduğu, hayal bile edemeyeceğim kadar geniş, üstü kapalı bir alanda bulunuyor. Neler mi var? Çalışıp çalışmadığı belli olmayan bilgisayar parçaları, elektrikli her türlü cihaz var. İşten anlayanlar için cennet. Başka? Az sayıda tezgahta çok ucuza kitaplar, kullanılmış çanak-çömlek, her türlü giysi. Buradaki yorumların çoğunda nedense 'erken gidin' denmiş. Bence hiç gerekli değil. Hiç birşey öyle kapış kapış girmiyor. 🙂 Özetle, gidilmesi gereken bir yer. Ben hiç değilse çok güzel çıkan Ezine peyniri ve tanesi 10 liradan bir kaç kitap aldım.”

4. Mecidiyeköy Antikacılar Çarşısı

Antika mobilya arıyor ama istediğini gibi bir model bulamıyorsanız demek ki daha Mecidiyeköy Antikacılar Çarşısına gitmemişsiniz demektir. Mobilya dışında binlerce dikkat çekici ürün bulunuyor. 

Adres: Kuştepe, 34387 Şişli/İstanbul

Konum için tıklayın

Açılış - Kapanış saati: 09.00 - 18.00 (pazar günleri kapalı)

Ziyaretçi Yorumu: “İnanılmaz ! Geçmişin esintisiyle dopdolu bir çarşı ne ararsanız neye ihtiyacınız olursa mevcut neredeyse. Film ve dizi yapımcılarının uğrak adresi, turistlerin gözde mekanı. Boş bir vaktinizde gidip kesinlikle görmeniz gezmeniz ve alışveriş yapmanız gereken bir yer , kesinlikle gidiniz…!!”

5. Ataşehir Bit Pazarı

Hem ikinci el hem de sıfır ürünlerin olduğu Ataşehir Bit Pazarında oldukça uygun fiyatlı ürünler bulabilirsiniz. Üstü kapalı bir pazar yeri olduğu için yağmurdan ya da güneşten etkilenmiyorsunuz.

Adres: Barbaros, Atatürk Cd 42a, 34746 Ataşehir/İstanbul

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Bit pazarı ne ararsan var kapalı bir yer.”

Ankara’da Bulunan Bit ve Antika Pazarı

6. Ulus İtfaiye Meydanı Bit Pazarı

Daha çok ikinci el tv, mobilya, giyim ve bilgisayar ve ekipmanları bulunan bu bit pazarı oldukça geniş bir alanda aslında. 

Adres: Hacı Bayram, Aysın Sk. No: 4/A, 06010 Altındağ/Ankara

Konum için tıklayın

Açılış - Kapanış saatı: 08.00 - 20.00

Ziyaretçi Yorumu: “İkinci el eşya alanlar ve satanlar için, 2. el ev eşyası, büro eşyası, ev mobilyası, büro mobilyası, endüstriyel mutfak ekipmanları ve malzemeleri, televizyon, TV üniteleri, bilgisayar, masa üstü, laptop, elektronik, ikinci el giyim eşyası, ikinci el saat ve ev aksesuarları alım satımı yapılan eşya satmak için uygun bir yer.”

7. Çayyolu Antika Pazarı

Aklınıza gelebilecek her şeyin satıldığı Çayyolu Antika Pazarı tezgahları arasında gezdikçe aslında ne kadar yaşlandığınızı da anlayacaksınız. 

Adres: Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, 06810 Çankaya/Ankara

Konum için tıklayın

Açılış - Kapanış saati: Sadece pazar günleri açık.

Ziyaretçi Yorumu: “Tarihte sizi geriye götürecek. Belki de hayatınızda bir daha hiç göremeyeceğiz ürünlerin satıldığı bir yer. Telefonlardan plaklara kadar eski biblolardan fotoğraf makinelerine kadar eski her ürünü satın alabileceğiniz bir pazar. Satıcılar güler yüzlü ve ürünlerini anlatmaktan hiç vazgeçmiyorlar. Alın yada almayın onlar bu işi severek yapıyorlar. Bir kaç saatinizi ayırıp antika ürünleri inceleyebileceğiniz ve en az bir kaç kez gitmek istemeyeceğiniz bir pazar.”

İzmir’de Bulunan Bit Pazarları

8. Bornova 2. El ve Antika Pazarı

İzmir’de aradığınız her türki ürünü hatta çok pahalı olan parçaları bile bulabileceğiniz bir pazar Bornova 2.El ve Antika Pazarı. Gezerken oldukça keyif alacağınız bu pazar haftanın belirli günlerinde kuruluyor.

Adres: Kazımdirik, İzmir Çevre Yolu, 35100 Bornova/İzmir

Konum için tıklayın

Açılış - Kapanış saati: Salı ve Pazar günleri açık.

Ziyaretçi Yorumu: “Ne ararsanız bulabileceğiniz, çok renkli, geniş yelpazeli bir yer. Gezmesi ve esnaflar sohbet etmek, sonra bir yorgunluk çayıyla günü bitirmeli çok keyifliydi. Sabah 9 da açılış, akşam saat 15:30 gibi toplanmaya başlıyorlar, tavsiyem erken gitmeniz. Çünkü büyük bir alan ve gezmek için bol vakite ihtiyacınız olacak. 😊 “

9. Yeni Özkanlar Pazaryeri

İhtiyacınız olmasın muhakkak hadi bir bakayım dediğiniz bir pazar avdır mutlaka işte o pazar İzmir’de bulunan  Yeni Özkanlar Pazaryeri. Pazarda hem sebze hem eski eşyalar bir arada olunca biraz karışık gelebilir ama uygun ürünler bulunmakta. 

Adres: Kazımdirik, Kurtuluş Cd. 77 A, 35100 Bornova/İzmir

Konum için tıklayın. 

Açılış - Kapanış saati: Perşembe ve Cumartesi günleri açık. 

Ziyaretçi Yorumu: “Her şey var, ne ararsan, işine yarar veya yaramaz herkes kendine göre bir şey bakıyor, birçok malzeme çöp olmaktan kurtuluyor.”

10. İzmir Bit Pazarı

Hemen hemen her aradığınızı bulabileceğiniz İzmir Bit Pazarı diğer bit pazarlarına göre birazcık pahalı gelebilir. Hiçbir şey almasanız bile bu pazarı gezmek bile keyif verecek. 

Adres: Yenişehir Yenişehir Pazaryeri civarı, 35170 Konak/İzmir

Konum için tıklayın

Açılış - Kapanış saati: Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri açık.

Ziyaretçi Yorumu: “İnsanların birçok ihtiyacı olan birçok ürünleri burada bulacaklarını inanıyorum insanlara tavsiye ediyorum.”

11. Yenişehir Bit Pazarı

Hangi gün olduğu farketmeksizin mutlaka bir şey almadan duramayacağınız Yenişehir Bit Pazarı özellikle elektronik cihazlarınız için bulunamayan parçalar için bir toplanma alanı adeta. Biraz düzensiz gelebilir ama eşyalar oldukça iyi.

Adres: Yenidoğan, 35360 Konak/İzmir

Konum için tıklayın

Açılış - Kapanış saati: Hafta sonu açık.

Ziyaretçi Yorumu: “Her pazar günü yerini alan bit pazarında her şeyi bulmak mümkün ilk hafta bulamasanızda ikinci hafta kesin bulabilirsiniz insanlara tavsiye ederim.'

Bu içerik de dikkatinizi çekebilir;

Antikaseverler Bu Bitpazarlarını Mutlaka Görmeli: İstanbul'un Nur Yağan Bitpazarları!

Popüler İçerikler

THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
Tekirdağ'da İstismara Uğrayan 2 Yaşındaki Sıla Bebekle İlgili Korkunç Detaylar: Vücudunda Diş İzleri!
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!