İstanbul'a Yılbaşı Akşamı Deniz Etkili Kar Yağışı Geliyor: Soğuk Hava Dalgası İçin İhtimaller de Arttı

Türkiye’de bu yıl her zamankinden daha az kar yağışı görülürken, yılbaşı akşamı Marmara’nın kuzeyi ve Batı Karadeniz’de “Deniz Etkili Kar Yağışı” (DEK) olabileceği açıklandı. Meteoroloji Yüksek Mühendisi Kutay Mıhlıardıç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda kutup kaynaklı soğuk hava dalgasının Avrupa yerine Türkiye’yi etkileme ihtimalinin arttığını ifade etti.

Kar yağışını merakla bekleyen vatandaşlar, Kuzey Kutbu kaynaklı soğuk hava dalgasının yönünün Avrupa mı yoksa Türkiye mi olacağını merak ediyordu.

Meteoroloji verilerine göre kutup kaynaklı soğuk hava dalgasının Türkiye’yi etkileme ihtimalinin yüzde 35 olabileceği belirtilmişti.

Meteoroloji Yüksek Mühendisi Kutay Mıhlıardıç, son meteorolojik modellemelere göre soğuk hava dalgasının Türkiye’yi etkileme ihtimalinin arttığını söyledi.

Yılbaşı akşamı İstanbul’a kar geliyor.

Meteoroloji uzmanı, yılbaşı akşamı İstanbul’da kar yağışı sürprizi de olabileceğini belirtti. Mıhlıardıç, “Son gelen verilerde yılbaşı gecesi için Marmara’nın kuzeyi ve Batı Karadeniz açıklarında deniz etkili kar sinyali görülüyor. İstanbul için muhtemel yağış formu yağmurdan sulu kara doğru evriliyor. Sürecin istikrarlı devam edip etmeyeceğini yakından izleyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Meteoroloji Yüksek Mühendisi Kutay Mıhlıardıç’ın paylaşımı

twitter.com

'Herkese iyi haftalar. Son gelen verilerde; yılbaşı gecesi için Marmara’nın kuzeyi ve Batı Karadeniz açıklarında deniz etkili kar sinyali görülüyor.

İstanbul için muhtemel yağış formu yağmurdan sulu kara doğru evriliyor. Sürecin istikrarlı devam edip etmeyeceğini yakından izleyeceğiz.

Soğuk hava dalgasının Türkiye’ye ulaşma ihtimallerinde de genel olarak bir miktar artış var. Net oranları akşam paylaşacağım.

Bu haberler de ilginizi çekebilir

50 Köye Ulaşım Sağlayan Yolun Bir Kısmını Kapatan Vatandaş Tepkilere Aldırmadı
İstanbul’dan Kapıkule Sınır Kapısı’na Hızlı Tren Projesi: 153 Kilometrelik Etap Tamamlandı
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) "612 Bin Çocuk" İddiasının Doğru Olmadığını Açıkladı
İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Doğal Gaz Faturalarında Yeni Dönem Başlıyor! Sınırı Aşanlara Destek Verilmeyecek
Skandalda 'Video Arşivi İfşa Oldu' İddiası: Ela Rümeysa Cebeci ve Mehmet Akif Ersoy Skandalı Daha da Büyüyor
Bir Gecede Milyoner Olmuştu: 16 Milyon Euroluk Serveti Eriten Piyango Milyoneri Artık Sosyal Konutta Yaşıyor
YORUMLAR
22.12.2025

kış gelince mutlu olan ben , kutup ayısından evrimleştim heralde

haydi bakalım be özledik Karlı yılbaşını.

22.12.2025

tam da çeşmeye gidip ayazda donma zamanı..

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ