Onedio Logo

İstanbul'a VIP Taksiler Geliyor

Kapak Görseli
null Görseli

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası'nın (İTEO) hazırladığı proje kapsamında, kentteki bazı taksiler VIP hizmeti verebilecek. Projeyle, normal taksiler içinden belirli standartları taşıyan taksiler, özel taksimetre ücretlendirmesiyle VIP taksiye dönüşecek.

İTEO Başkanı Yahya Uğur, yaptığı açıklamada, konuyu daha önce de gündeme getirdiğini belirterek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile uzun süre üzerinde çalıştıkları 'Damalı VIP Taksi' projesinin yakın zamanda hayata geçeceğini söyledi.

Uygulamayla, vatandaşlara konforlu ve kaliteli otomobillerle taksi hizmeti sunabilmeyi hedeflediklerini dile getiren Uğur, 'Projenin özelliği; hizmeti İstanbul'da bulunan 17 bin 395 taksinin içerisinde sadece bu işe talip olanların yapabilecek olması. Böylece taksilerde kalite standartı yükseltilerek, bu hizmeti tercih eden müşterilerin özel bir taksimetre ücretlendirmesi ile konforlu ulaşımı sağlanmış olacak. Aynı zamanda İTEO'nun çalışmalarıyla çıkarılmış olan korsan taşımacılıkla mücadele yasası sonrasında sayıları büyük ölçüde azalan korsan taşımacıların da önüne geçmeyi hedefliyoruz' diye konuştu.

Projeyle taksilerde kaliteyi gündeme getireceklerini anlatan Uğur, gönüllülük esası ile hayata geçirilecek olan projenin hem İstanbullulara hem de taksici esnafına büyük katkıları olacağını ifade etti.

CNN Türk

Popüler İçerikler

Mehmet Şef’in Restoranında Ekmek Arası Köftenin Fiyatı Dudak Uçuklattı
Mehmet Şef’in Restoranında Ekmek Arası Köftenin Fiyatı Dudak Uçuklattı
Terörsüz Türkiye'de Büyük Gün: PKK'nın Silah Bırakmasından İlk Görüntüler Geldi
Terörsüz Türkiye'de Büyük Gün: PKK'nın Silah Bırakmasından İlk Görüntüler Geldi
Bir Veterinerin Bekleyen Hasta Ekranındaki Detay Yürekleri Dağladı
Bir Veterinerin Bekleyen Hasta Ekranındaki Detay Yürekleri Dağladı