İstanbul'a Geliyor: İBB, Fatih Sultan Mehmet Portresini 6,5 Milyon TL'ye Satın Aldı

İtalyan ressam Gentile Bellini'nin, Fatih Sultan Mehmet'i resmettiği çalışması İBB tarafından satın alındı. Eserin günümüze kadar gelen üç Fatih Sultan Mehmet portresinden biri olduğu belirtildi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu portreyi satın aldıklarını Twitter hesabından duyurdu.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Yaklaşık bir milyon dolar değerinde.

Fatih Sultan Mehmet’in portresi, “Sultan 2. Mehmet, mevki sahibi genç ile birlikte” ismiyle bugün Londra’da müzayedeye çıkarıldı. Venedikli ressam Gentile Bellini’nin yaptığı ve özel koleksiyondaki tek portreye, 770 bin sterline (6 milyon 500 bin lira) alıcı çıktı. Müzayede yetkilileri, masraflarla birlikte alıcının 935 bin dolar ödeyeceğini duyurdu.

Yanındaki kişinin kimliği bilinmiyor.

Tablonun öyküsi 1479’lu yıllara uzanıyor. Osmanlı İmparatorluğu’nun Venedik’le yaptığı İstanbul Anlaşması uyarınca İstanbul’a gelen ressam Gentile Bellini, Fatih’in 3 portresini yapmıştı. Bellini, 1479-1481 yılları arasında Saray’da ağırlanmış ve tabloları o dönem yapmıştı.

Bugün satılan ve ressamın imzasının olmadığı tablodaki ikinci kişinin kimliği bilinmiyor ancak şehzadelerden biri olduğu tahmin ediliyor.

Popüler İçerikler

Yeşilçam'ın Güzellik Abidesi Oyuncuları Genç Halleriyle Günümüzde Yaşasaydı Nasıl Görünürlerdi?
Bir Oyunlar Peşinde: Evlilik Haberiyle Herkesi Afallatan Mükremin Gezgin Yine Hamilelik Senaryosu Yazıyor
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
YORUMLAR
25.06.2020

Helal olsun İmamoğluna , Fatih'in torunlariyiz diye ortalıkta dolaşanlar bu adama Rum sisi Ermeni PKklı dedi. Evet kendi cebinden alıp getirmedi ama bizim cebimizden harcanan tonla yenilen gereksiz yere harcanan para var o yüzden en azından tarihimize sahip çıkmış. Ayasofya açılsın diye diretenler önce tarihimize sahip çıksın. Eminim çoğu kanal bahsetmez bile böyle bir olaydan.

25.06.2020

Ayrıca Fatih Sultan Mehmet döneminde hiç sevilmezdi . O zamanın Atatürk'ü denilebilir.Gelisimden yanaydı , resim yaptırmış madalyon bastırmış ve topkaninin duvarlarına insan figürleri yaptırmıştı. 2. Bayezid tarafından boya ile kapatılmıştir. Ilimden yanaydı yabanci bilim adamlarına sahip çıktı. Fatih'in "torunlariyiz" diyenler fatihi tanısa sevmezlerdi . Şu an mezarından kalkıp gelse ilk yobazlari idam ederdi. Atatürk'ün en sevdiği padişahtır.

Pasif Kullanıcı
25.06.2020

O sırada Tayyip: "Tüh lan bu nası bizim aklımıza gelmedi!"

25.06.2020

Yahu 'o kadar para mı verilir tabloya' diyen dangalaklar, şu eseri koy Topkapı Sarayı müzesine 2 ayda maliyetini çıkartır zaten. İBB parasını bastırıp belediye binasına koymuyor bu portreyi, aptal aptal duyar kasmayın şurada. Atamızın bizzat kendisinin isteğiyle yaptırdığı portre nasıl İngilizlerin eline geçmiş diye sorgulayacağınıza hala bu kadar para mı verilir diyorsunuz.

TÜM YORUMLARI OKU (108)