İstanbul'a Gelen Ukraynalılar: 'İnsanlar Evlerini, Arabalarını Satıyor'

Rusya ile Ukrayna arasında gerginlik gün geçtikçe artmaya devam ederken, İstanbul'a gelen Ukraynalı yolcular, başkent Kiev'de savaş korkusunun gün geçtikçe arttığını ve evlerini satıp ülkenin güvenli bölgelerine taşınanlar olduğunu söyledi.

Türkiye ile Ukrayna arasında gerçekleştirilen uçak seferleriyle İstanbul'a gelen yolcular, ülkelerinde yaşanan son durumu anlattı. Ukrayna Havayolları'na ait uçakla Kiev'den İstanbul'a gelen yolcular kente yaşayan halkın korku içerisinde gelişmeleri takip ettiklerini söylediler.

'Kiev'de yaşayanlar kötü şeylerin olmasını bekliyor'

Başkent Kiev'de yaşayan Ukrayna uyruklu Anna adlı yolcu, 14 Şubat tarihinden itibaren şehrin boşalmaya başladığını dile getirerek, 'Kiev'de yaşayanlar kötü şeylerin olmasını bekliyor. Bu nedenle Liviv gibi diğer şehirlere ülkenin batı taraflarını doğru taşınmaya başladılar. Bütün bu dedikodular ve yaşananlar insanlarını ruh halini etkiliyor. İnsanlar arabalarını, dairelerini satıp nakde çevirmeye çalışıyorlar. Bankalarda paralarını çekiyorlar. Çünkü bankaların para çekmeye limit koymalarından korkuyorlar. Özel arabası olanlar çok korkmuyor çünkü bir şey olursa gidecekleri bir araçları var. Arabası olmayanlar ise akrabalarının yanına gidiyor. Bir şey olursa akrabaları ile beraber Kiev dışına çıkmaya çalışacaklar' dedi.

'Savaş istemiyoruz'

Ailesiyle birlikte İstanbul'a iş için gelen Margarita Piven ise, ' Durum kötü ve gittikçe kötüleşiyor. Biz Kiev'den ayrıldığımızda durum sakindi. Dua ediyoruz. Birkaç güne döneceğiz. İnsanlarımızı destekleyeceğiz. Savaş istemiyoruz ve olmasını beklemiyoruz' şeklinde konuştu.

Popüler İçerikler

Sezona Büyük Umutlarla Başlayan ATV Dizisi Erken Final Kararı Aldı!
Suudi Prens Selman Filistin Meselesiyle İlgili Tuhaf İfadeler Kullandı
Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı Açıklamalarda Bulundu: "Sistemi Yıkacağız Diye Geldik Yıkacağız"
YORUMLAR
22.02.2022

Ülkemizin erkekleri bu savaşın çıkması için dua ediyordur 😊

Pasif Kullanıcı
22.02.2022

yok arkadaşım savaş için dua etmiyoruz işimiz makara burada ayrıca savaşma seviş mottomuzdur :)))))))

Pasif Kullanıcı
22.02.2022

trafikte kalmışsın yol kenarında açık tenli renkli gözlü 1,75 boyunda iki kadın birinin elinde karton AÇIZ yazıyor abi yürek nasıl dayansın şimdi

22.02.2022

elin afganlarına suriyelilerine kol kanat gereceklerine güzelim slavlara kol kanat gersinler

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ