İsrail: “Yaralı Olarak Ele Geçirilen Filistinlileri Tedavi Etmeyeceğiz”

İsrail Sağlık Bakanı Moshe Arbel, İsrail’e saldırı düzenlerken yaralı halde ele geçirilen Filistinlilerin tedavisinin yapılmayacağını bildirdi.

Yedioth Aharonoth gazetesinin haberine göre, Sağlık Bakanı Arbel, dün Başbakan Binyamin Netanyahu'ya yazdığı mektubunda, saldırılarda yaralanan Hamaslıların devlet hastanelerinde tedavilerinin durdurulması emrini verdiğini açıkladı.

Mektubunda, "Sağlık sistemi bu zor zamanlarda İsrail askerlerinin tedavisine ve gelecek olana hazırlıklı olmaya odaklanmalıdır" diyen Arbel, kendi rehberliği altındaki kamu sağlığı sisteminin, Hamaslıları tedavi etmeyeceğini duyurdu.

Arbel, konuyla İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) veya İsrail Cezaevi Hizmetlerinin ilgilenmesi gerektiğini, Sağlık Bakanlığı olarak bu kurumlara gereken yardımı yapacaklarını belirterek, bu durumun yerine getirilmesi için Netanyahu'dan acil talimat talebinde bulundu.

İsrail-Filistin Savaşında Son Durum: Ölen İsraillilerin Sayısı 1300'e Ulaştı

Popüler İçerikler

Geçtiğimiz Hafta Sözlendiği Ortaya Çıktı: Şehidin Son Görüntüleri Yürekleri Dağladı
Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
YORUMLAR
12.10.2023

Nesi insanlık dışı? Türkiye’ye saldıran birileri olacak ve devlet saldıranları tedavi mi edecek? Haber yaparken az mantık kullansan onedio’yu soğumadan kullanabiliriz. Haber dediğin tarafsız olur. Taraf tutuyorsan da haklı olanı tutacaksın. Haber yapmayı öğren.

12.10.2023

Söylediğine katılıyorum düşmanına yardım etmek garip geliyor fakat Hipokrat yemini edilirken düşmanın dahi olsa hayatını kurtarmak üzerine ediyorsun. Ayrıca dünya genelinde geçerli savaş doktrinlerinde esirlerin sağlık hizmeti alması var. Hastaneye hiç götürmeden kafasına sıkıp geçerlerse o ayrı.

12.10.2023

Adamlar yapılması gerekeni yapıyor.

12.10.2023

Olması gereken şey ne zamandan beri insanlık dışı olarak adlandırılıyor? Onedio git gide tık peşinde koşan haber siteleri gibi bildirim atmaya başlamış

TÜM YORUMLARI OKU (40)