İsrail, Türkiye'ye Verilmeyen F-35'lerle Bombalıyor! Sosyal Medyada Gündem Olan F-16 ve F-35 Farkı!

İsrail'in F-35'lerle Lübnan ve İran'ın içlerine kolayca girip yaptığı bombalamalar bir kez daha gözleri 5. Nesil Savaş Uçakları'na çevirdi. Prof. Dr. Mahmut Akşit'in Türkiye'nin elinde bulunan 4. Nesil Savaş Uçağı olan F-16 ile F-35'leri kıyasladığı anlar ise sosyal medyada gündem oldu. Prof. Dr. Akşit, F-16'lar için  'Radarda kabak gibi görünüyor' ifadelerini kullandı. Türkiye, ABD ile yaşadığı S-400 krizi sonrası F-35 programından çıkarılmıştı. 

Türkiye, Rusya'dan satın aldığı S-400'ler nedeniyle parasını ödediği F-35'leri alamamıştı. Türkiye'nin ilişkilerinin gergin olduğu İsrail ve Yunanistan ise 5. Nesil Savaş Uçağı olan F-35'lere sahip.

Öte yandan İsrail'in elindeki F-35'lerle Lübnan ve İran'ın içlerine kadar girip yaptığı bombalamalar endişe verici.

Prof. Dr. Mahmut Akşit'in Türkiye'nin elinde bulunan 4. Nesil Savaş Uçağı olan F-16 ile F-35'leri kıyasladığı anlar ise sosyal medyada gündem oldu.

Prof. Dr. Akşit, F-16'lar için "Radarda kabak gibi görünüyor" derken ardından şöyle devam etti: "F-35 uçağının radarda bıraktığı iz, bir kuştan daha küçük. Bir F-35, F-16 kendisini görmeden onu düşürebilir."

ABD tarafından F-35 programından dışlanan Türkiye ise yerli üretim 5. Nesil Savaş Uçağı projesi KAAN üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Ankara Müftüsü Hasan Çınar'dan İddialı WiFi Fetvası: "Caiz Olmaz"
‘Yeliz’ Lakabıyla Tanınan AKP’li Ahmet Hamdi Çamlı’dan Daron Acemoğlu’na Çağrı: "Nobel'i İade Et"

Popüler İçerikler

Devasa Küpün İçinde 400 Bin İnsan Olacak! Suudi Arabistan Dünyanın En Büyük Binasını İnşa Ediyor
Alkışlanacak Sahne: Kızılcık Şerbeti, Atatürk'ü Yine Unutmadı!
Türkiye Simülasyonunda Sadece Son 1 Ayda Yaşadığımız Felaketler ve İnanması Zor Olaylar
YORUMLAR

malum arkadaşların atam dediği Abdülhamit zamanında da parası verilen silahlar alınmamıştı. 150 yıl sonra yine aynı senaryo oldu. birde üstüne tarihin en büyük toprak kaybı olmuştu. sonra çıkar bir yunan bakan, Ankarayı bombalarız haberiniz olmaz der

28.10.2024

Fıtratları değişmiyor.

28.10.2024

ortadoğu ülkelerinde teknoloji olmaz. onları gördüğümüz üzere melekler ve ruhani liderler kurtarıyor . hep :))

28.10.2024

hocam sen Kaan'ı gödün mü?boş yapma...biz bugün çay içtik ben bunları havada karada gömerim dedi.

Aradaki radar mesafesi farkını da ben ekleyeyim. Atıyorum F-16'nın 80km ise F-35'in radar mesafesi bunun iki katı. Bu ne demektir? Sen karşıdaki uçağa kitlenene kadar o sana kitlenmiş füzeyi atmıştır bile. Sevgili arkadaşlar bu işler öyle filmlerdeki gibi bin tane flare atayım yüz tane chaff sallayayım bütün füzelerden kurtulurum şeklinde olmuyor. Hele ki radar güdümlü füze üzerine geliyorsa işiniz çok zor. Kaçma manevrasıyla hadi diyelim ilk füzeden kurtuldunuz ama siz manevra yapacağım diye uğraşırken karşı tarafın o ara attığı ikinci veya üçüncü füzeden kaçmanız o kadar düşük bir ihtimal ki.

Çok anlamam fakat akıl ile mantık ile yürüyünce iş oraya gelir diye düşünüyorum. Radarı geçtim mesele uyduda sanki. Sizin silahınız ile sizi bile vurabilirler gibi geliyor bazen.

TÜM YORUMLARI OKU (15)