İsrail Saldırılarında Hayatını Kaybeden Filistinli Sayısı 43'e Yaralı Sayısı 296'ya Yükseldi

İsrail güçlerinin abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında 43 Filistinli hayatını kaybetti.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, dünden bu yana İsrail'in Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılar sonucunda şehit ve yaralı sayısının arttığı belirtildi.

Saldırılar sonucunda 43 Filistinlinin şehit olduğu, yaralı sayısının ise 296'ya çıktığı kaydedildi.

İsrail güçlerinin Gazze'ye yönelik saldırılarında 130'dan fazla bölgeyi hedef aldığı ifade edildi.

Kudüs ve Gazze'deki olaylar

Gazze Şeridi'ndeki Filistinli direniş grupları, İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah Mahallesi'nden çekilmesi için 10 Mayıs Pazartesi yerel saatle 18.00'e kadar süre tanımıştı.

İsrail polisinin Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah'tan çekilmemesi üzerine Filistinli direniş grupları İsrail'e çok sayıda roket fırlatmıştı.

Bunun üzerine İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik 'Surların Muhafızı' adıyla askeri operasyon başlatıldığını duyurmuştu.

Gazze Şeridi'nden atılan roketlerin ise 5 İsraillinin ölümüne, 45 kişinin yaralanmasına yol açtığı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Normalleşme' Açıklaması
Fatih Erbakan: 'Kudüs İçin Acilen TSK Öncülüğünde 'Barış Gücü' Kurulmalı'
İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden Kayıp Atlar Hakkında Açıklama: 'Yerlerini Bilmemize İmkan Yok'

Popüler İçerikler

Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
Fabrikada Grup Seks Skandalı: 4 İşçi Kovuldu!
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
YORUMLAR
12.05.2021

Her taraf leş kokan pisliklerle doldu . Kadın haklarını savunanlar Filistinde kadınların eziyete uğramasını reva görmeye başladı . Barışçıl diye kendini sıfatlandıran adiler bir karış çocuğun kanının yeri ıslatmasını adalet diye izlediler . Silah olarak kullanabileceği tek şey taş iken Ordu masum halka en yeni en can alıcı silahaları alınlarına dayadı. Elbette benim sözüm buradaki cahillere işlemez biliyorum bunu . İnsanların canını rengine ,dinine , diline bağlayanlar buraya gelmiş israili savunuyor yazık ki ne yazık

12.05.2021

Yemin ederim kafayı yiyeceğim artık. Yıllardır her sene aynı muhabbet bir sürü insan ölüyor ama koca muhteşem dünya lideri ve hükümeti sadece kınıyor. Biliyoruz elinizden bir şey gelmiyor ki isteseniz neler yaparsınız. Ama Allah aşkına bunu siyasi malzeme haline getirip sol kesimi İsrail destekçisi olarak suçlamaktan, Arakan'daki Türklere sesinizi çıkarmamanıza rağmen çakma milliyetçilik havalarından vazgeçin en önemlisi de şu olayı artık oy malzemesi olarak kullanmayın.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ