İsrail Ordusu Gazze'nin Merkezine Girdiklerini Açıkladı

İsrail Ordusu, abluka altındaki Gazze'nin kent merkezine girildiğini açıkladı.İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, 'Hamas lideri Yahya Sinwar sığınakta kapana kısıldı. İsrail ordusu Gazze kentinin merkezine girdi' açıklamasında bulundu.

İsrail Savunma Bakanlığı, İsrail Ordusu'nun Gazze kentinin merkezine girdiğini açıkladı.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, yaptığı açıklamalarda 'Hamas lideri Yahya Sinwar sığınakta kapana kısıldı. İsrail ordusu Gazze kentinin merkezine girdi.' ifadelerini kullandı.

7 Ekim'de başlayan İsrail Filistin savaşında bir ay geride kaldı.

7 Ekim'de Hamas güçlerinin başlattığı saldırılar, İsrail'in karşı saldırılarıyla bir aydır devam ediyor. İsrail Filistin savaşında bugüne kadar binlerce kişi hayatını kaybetti. İsrail, son olarak Gazze'yi abluka altına aldı. Bugüne kadar birçok kamu binasına hava saldırısı düzenlendi, hastanelere saldırılar gerçekleşti.

Gazze'de can kaybı 10 bini geçti.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda 4 bin 237'si çocuk, 2 bin 719'u kadın olmak üzere 10 bin 328 Filistinlinin hayatını kaybettiğini açıkladı. En az 25 bin kişinin ise yaralandığı kaydedildi.

İsrail ordusu, Gazze'de binlerce sivilin yaşam mücadelesi verdiği hastanelere saldırılar düzenledi.

İlk olarak Şifa Hastanesi'ne düzenlenen saldırının ardından Nasr Çocuk Hastanesi, El-Ehli Baptist Hastanesi gibi birçok yaralının bulunduğu hastanelere hava saldırısı düzenlendi. Gazze Şeridi'nde ise elektrik, su gibi temel ihtiyaçların bulunmadığı, Gazze'nin abluka altında olduğu belirtiliyor.

Popüler İçerikler

Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
Tekirdağ'da İstismara Uğrayan 2 Yaşındaki Sıla Bebekle İlgili Korkunç Detaylar: Vücudunda Diş İzleri!
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
YORUMLAR
07.11.2023

akıtığınız kanda boğulun

07.11.2023

Amk hem tayyip seçildi hem kudüs düştü nasıl olacak bu iş?

07.11.2023

Kudüs modu kapanır, rte düşerse Türkiye düşer modu açılır ,neticede ilahi figür olarak görüyorlar onu.

07.11.2023

Oh biraz daha arap piçi ölsün belki bizim vatansız hırsız namussuz araplar bakarda ibret alır başlarına gelebilecek olanlardan allahtan çok avrupadan medet ummarını da unutmayacağız allah öldü galiba dua zinciri yapın sonrada zinciri götünüze sokun amına koduğumun arapları

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ