Gazze Şeridi'ndeki Patlamada 3'ü Çocuk 9 Filistinli Hayatını Kaybetti

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra yaptığı yazılı açıklamada, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Hanun Hastanesi'ne 3'ü çocuk 9 şehidin naaşının ve çok sayıda yaralının getirildiğini belirtti. 

Patlamanın nedenine ilişkin bilgi vermeyen Kudra, olaya İsrail saldırılarının neden olup olmadığına dair açıklama yapmadı.

Öte yandan İsrail ordusu, Gazze’ye bugün düzenlediği saldırıda "3 Hamas üyesinin öldürüldüğünü" duyurdu.

Filistin direniş grupları, işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa ile Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki polisleri çekmesi ve gözaltına alınan Filistinlileri serbest bırakması için İsrail'e yerel saatle 18.00'e kadar süre tanımıştı. 

Sürenin dolmasının ardından İsrail ordusu, Batı Kudüs ve Beyt Şems kentlerinde sirenlerin çaldığı, İsrail'in güneyine de çok sayıda roket gönderildiğini duyurmuştu. 

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde de yaptığı yazılı açıklamayla roket atışlarını doğrulamış, İsrail'in Doğu Kudüs'teki saldırıları ve işlediği suçlar ile Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yaşananlara karşı böyle bir adım attıklarını belirtmişti.

Günün Korona Tablosu Açıklandı: Vaka Sayısı Hızla Düşüyor
Bakan Koca İllere Göre Vaka Sayısını Açıkladı: İstanbul Yine İlk Sırada
ABD'de 750 Korona Mağdurunun Cenazesi Hâlâ Soğutmalı Kamyonlarda Bekliyor

Popüler İçerikler

Dilan Polat Tahliye Olabilir! Avukatı Başvuru Yaptı, Dilan Polat Adli Tıp Kurumu’na Sevk Edilecek
Kızılcık Şerbeti Fatih'e Söven Kadının Televizyonu "Öfke" Uyarısı Verdi!
Bahar Dizisinde Timur'un Her Şeyi Anladığı Sahnedeki Çekim Hatası Gündem Oldu!
YORUMLAR
10.05.2021

Sürekli Arapları kötülüyorsunuz cahil topluluk diyorsunuz kendiniz aydın insanlarmışsınız gibi çağdaşlığın dış görünüşle olmadığını bir anlayamadınız.Nefret ediyoruz diyorsunuz ırkçılık yapıyorsunuz. Türklere ırkçılık yapıldı mı yeri göğü inletiyorsunuz. Filistinlilerin öldürüldüğüne seviniyorsanız siz insan değilsiniz.Ayrıca biz karışmayalım bizene Filistinlilerden diyenleri de gördük emin olun haksızlık karşısında susarsanız bir gün sizde haksızlığa uğrayacaksınız.Elinizi vicdanınıza götürerek düşünün ve lütfen insan olduğunuzu hatırlayın.

10.05.2021

haksızlığın israile yapıldığını düşünüyorum. dün israil'e yapılan saldırıları kimse haber yapmıyor. hamas'ın terör saldırıları asla konuşulmuyor. filistin tarafı sadece güçsüz asla iyi değil mazlum değil. pkk'nın türkiye'de nasıl mazlum ayakalarına yattığını batıda nasıl propaganda yaptığını çok iyi biliyorum...

10.05.2021

Gazze 'de Arap ihanetine uğrayan türk askeri ihanete dayanamaz ve ağıt yakar : "Gazze'nin kumundan çok imiş meğer kalleşi , nasıl sırtından vurur insanı din kardeşi ! Filistin , Trablusgarp , Yemen illeri . Hangisini kanım ile sulamadım . Gezdim cephe cephe bütün çölleri. Türk'e Türk'ten başka dost bulamadım !!!!! 1 gün önce1

Pasif Kullanıcı
10.05.2021

Türke türkten başka dost yoksa amerikanın, pkknın ypg nim kucağından kalkın

10.05.2021

40 yildir ayni olaylar....ve hic kimse, ne islami kesim ne de digerleri bu olayi durdurmk icin tek bir adim bile atmiyor....bir cogu siyasi olarak bu olayi bu katliami bu rezaleti kullaniyor...

TÜM YORUMLARI OKU (20)