İsrail'in Gündemini Konuşmak İçin TBMM'de Kapılar Tek Tek Kilitlendi: Konuşulanlar 10 Yıl Gizli Kalacak

TBMM, dün İsrail gündemini görüşmek üzere kapalı oturumda toplandı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un yönettiği kapalı oturum için Meclis'teki kapılar tek tek kilitlendi. Konuşulanların 10 yıl gizli kalacağı açıklandı.

Kapalı oturum öncesi açılış konuşması yapan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Milli güvenlik sorunu olarak gördüğümüz İsrail'in bölgedeki yayılmacı politikalarına karşı TBMM olarak birlik beraberlik içinde emin adımlarla ilerlemeliyiz” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde İsrail'in Filistin ve Lübnan’a düzenlediği saldırılara ilişkin kapalı oturum gerçekleştirildi.

Kapalı oturum öncesinde, Meclis’teki basın büroları apar topar boşaltıldı.

Meclis çalışanları, büroların kapılarını tek tek kilitledi.

Meclis’teki kapalı oturumda Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, milletvekillerine bölgedeki son gelişmelerle ilişkin kritik bilgiler paylaştı. Ancak bu kapalı oturumda yapılan konuşmaları kamuoyu 10 yıl sonra öğrenebilecek.

TBMM’de kapalı oturum, kamuoyundan gizli şekilde gerçekleştirilen özel bir toplantı türüdür. Anayasa ve Meclis İçtüzüğü'nün 59. maddesi çerçevesinde düzenlenen bu oturumlar, genellikle milli güvenlik, dış politika ve kritik meselelerin ele alındığı görüşmelerdir. Kapalı oturumlarda yapılan konuşmalar, alınan kararlar ve tutanaklar 10 yıl boyunca gizli tutulur ve ancak bu sürenin sonunda kamuoyuna açıklanır.

Beklenen Adli Tıp Raporu Açıklandı: Açılan Mezar Cem Garipoğlu'na Ait Çıktı
İkbal ve Ayşenur’u Öldürmüştü! Semih Çelik’in Kasaptaki İş Arkadaşı: “Marjinal Çocuktu, İşini İyi Yapıyordu”
Cinsel İstismara Uğrayan Sıla Bebek Ölmüştü: Cenazesini Teyzesi Aldı

Popüler İçerikler

Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner’i Vahşice Katleden Semih Çelik Hakkında Yeni Detay
Semih Çelik'in Surlarda Öldürdüğü İkbal Uzuner'in Son Anları Ortaya Çıktı!
Büyük Köfteci Zincirleri Sosyal Medyada Hedef Tahtası Oldu: Köfteci Yusuf'un Avukatından Açıklama Geldi
YORUMLAR
09.10.2024

Halkın seçtikleri halktan ne gizliyorlarsa? Bahene hazır ulusal güvenlik muhalefetin buna alet olması daha garip meclis gizli toplanır yolsuzluk haberlerine yayın yasağı gelir ama ne kadar olumsuz haber varsa halkın gözüne sokulur gündem degişsin siyasi ahlaksızlıklar unutulsun

09.10.2024

seni seçen bu millet olarak neden bu gizlilik yine neyin pazarlığı başladı.Sizin gibi hükümetin taa var yaa, Allah cezasını versin...

He he gizli kalacak .Memleket hariç bütün dünya ne konuştuklarını duymassa bilmesse şaşarım.

TÜM YORUMLARI OKU (11)