İsrail'in Gazze'ye Başlattığı Hava Saldırısında Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 23'e Yükseldi, 154 Kişi de Yaralandı

Gazze'de cumartesi gününden bu yana devam eden İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 23'e yükseldi. Yaralananların sayısının ise 154 olduğu açıklandı.

AA'nın aktardığı habere göre, Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin kuzeyine düzenlediği saldırılarda 12 yaşındaki Abdurrahman Atiyye Ebu el-Cidyan'ın ve Abdurrahim Mustafa Taha Medhun'un hayatını kaybettiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca Refah kentine yönelik saldırılarda yaralanan Hani Hamdan Ebu Şar'ın (37) da hayatını kaybetti.

Hava saldırısının bilançosu artıyor

İsrail'in dünden bu yana süren saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 23'e, yaralıların sayısı 154'e yükseldi. 

Öte yandan Filistinli grupların Gazze'den İsrail tarafına attığı roketler nedeniyle 1'i Filistin asıllı olmak üzere 3 kişi ölmüştü.

Gazze'deki İçişleri Bakanlığından, İsrail savaş uçaklarının, Gazze'nin batısındaki İç Güvenlik Servisi binasını bombaladığı duyuruldu.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İyad el-Bizm, yaptığı yazılı açıklamada, saldırının binanın tamamen yıkılmasına neden olduğunu ifade etti.

İsrail'in bu saldırısının azimlerini kırmayacağını belirten Bizm, İç Güvenlik Servisinin İsrail'le iş birliği yapanları ortaya çıkarma ve iç cephenin istikrarını koruma görevini yerine getirmeye devam edeceğini kaydetti. 

İsrail uçakları ayrıca, Gazze'nin güneyindeki Es-Sabra Mahallesi'nde 11 katlı bir binayı da hedef aldı. Saldırı sonucu bina tamamen yıkılırken can kaybı yaşanıp yaşanmadığıyla ilgili bilgi verilmedi. Saldırı nedeniyle çevredeki ev ve iş yerlerinde de maddi hasar oluştu.

Cumartesi günü başlayan hava saldırısında Anadolu Ajansı'nın ofisinin bulunduğu bina da roketlerin hedefi olmuştu👇

İsrail Ordusu, Gazze'yi Bombaladı: Anadolu Ajansı'nın Bulunduğu Bina da Roketlerin Hedefi Oldu

Gazze Şeridi'nde cuma günü keskin nişancı ateşiyle 2 İsrail askerinin yaralanmasının ardından bölgede şiddet tırmanmıştı. İsrail tarafından sivil yerleşim bölgelerine düzenlenen hava saldırılarına karşılık Gazze'den roket atışları gerçekleştirilmişti. 

Bu gelişmelerin ardından İsrail ordusu, dün abluka altındaki Gazze Şeridi'nden çok sayıda roket atılmasını gerekçe göstererek, savaş uçaklarıyla bölgeye hava saldırısı başlatmıştı.

Popüler İçerikler

Babalık Davasıyla Uğraşan Uğur Dündar'ın Yıllar Önce Verdiği Bir Röportajda Söyledikleri Şoke Etti
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
YORUMLAR
05.05.2019

biri de çıkıp demiyor ki bu israil'i deliler mi dürttü de birdenbire gazze'ye saldırdı? son 48 saatte gazze'den israil'e 430 roket gönderildi. israil'in bu saldırısı ona cevaptır. israil'in aşeklon semtinde evler yıkıldı, barzilai hastanesinde yeni doğum ünitesi ateş altında kaldı, bebekler ve anneleri sığınağa taşınmak zorunda kaldılar, sderot'ta bir ilkokul ve anaokulu bombalandı, aşkelon'da yıkılan evlerde moshe agadi isimli bir kişi hayatını kaybetti ayrıca ziad al hamamdeh isimli bir bedevi müslüman da aynı şekilde hayatını kaybetti. aşdod kentindeki patlamada da 21 yaşında bir yahudi öldü. sanırsın karşı taraf zülme uğruyor. bıktık artık yalanlarınızdan. gına geldi yani. çok şükür özgür medya var uluslararası alanda okuyabiliyoruz.

06.05.2019

Milletin ülkesini işgal et ablukaya al inim inim inlet onlarda sana saldirsinlar sende vay canım bana nasil saldirabilirler yakın yıkın şehirlerini uzerlerine de siginaklara siginmislar vs. Kim dedi başkalarının ülkesini işgal et diye? O kadar saymissiniz 23 tane şehidin ve 154 tane yaralinin zerresi yok mesajinizda. Israilin bayraktarligini yapıyorsunuz. Bu suç değil ama yaptiginizi isimlendirmek gerek. Gönül ister ki orada ölenler Türkiye işgal altinda olabilecekken düşmanı taraf tutan gonlunden gecirenlerden olsun. Gönül ister ki hiçbir masum zarar görmesin.

05.05.2019

Akp'nin kankası Rusya günlerdir İdlib'de sivilleri bombalıyor.Onlarca Müslüman öldü.Neden sesiniz çıkmıyor acaba siyasal islamcı güruh.Yoksa herşeyiniz gibi çocuk ölümlerine döktüğünüz gözyaşlarınız da mı sahte !

05.05.2019

Gazze'de karaborsa ekonomisi hakim Mısır'dan tünellerle mal girişi var.Mal bollaşınca Hamas fiyatlar düşünce İsrail'e 3-5 çatapat yolluyor , İsrail gelip bombalıyor tünelleri de genelde vuruyor mal akışı azalıyor sonra bilin bakalım bundan kim kazanç sağlıyor?Hamas bilmiyor mu İsrail'e atılan füzelerin bir zarar vermediğini olay tamamen ekonomik olan malesef sivillere oluyor.

TÜM YORUMLARI OKU (7)