İsrail ile Normalleşme Anlaşması Meclis'te

Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin normalleşmesini içeren uluslararası anlaşma tasarısı TBMM Başkanlığına sunuldu.  Tasarının Meclis tatile girmeden yasalaşması bekleniyor.  Buna göre Mavi Marmara baskınına katılan İsrailli askerler hukuki ve cezai sorumluluktan muaf tutulacak, Mavi Marmara davası düşecek. İsrail, Türkiye'ye 25 gün içinde 20 milyon dolar tazminat ödeyecek.

Dışişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Başbakanlığa sunulan Türkiye Cumhuriyeti ile İsrail Devleti arasında Tazminata ilişkin Usul Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı gerekçesiyle birlikte Başbakan Binali Yıldırım imzasıyla Meclis Başkanlığı'na sunuldu.

Anlaşmayla İsrailli askerler hukuki ve cezai sorumluluktan muaf tutulacak, Mavi Marmara davası düşecek

Reuters'in TBMM yetkililerinden edindiği bilgiye göre anlaşma 48 saat geçtikten sonra görüşülecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu anlaşmanın TBMM'de onaylanmasının ardından iki ülkenin karşılıklı olarak büyükelçi atayacağını belirtmişti.

Anlaşmanın 6 maddesi ise şöyle:

Yıldırım Açıkladı: İşte İsrail ile Varılan Mutabakatın Detayları

İsrail ile ilişkiler 2010 yılında Gazze'ye yardım götüren Mavi Marmara gemisine İsrail komandolarının baskın düzenlemesi ve 10 kişinin hayatını kaybetmesi nedeniyle bozulmuş, iki ülke arasındaki ilişkiler 2. Katip seviyesine indirilmişti.

AA ve Reuters

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
Araştırma: Türkiye'de En Çok Hangi Yemekler Sipariş Ediliyor?
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
YORUMLAR
17.08.2016

bunlar kadar kaypak, onursuz, yüzsüz bir yönetim gelmedi türkiye'ye bugüne kadar.

birleşmiş milletler israilin başkenti tel avivdir diyor. bizim anlaşmamızda israilin başkenti kudüs olarak geçiyor. israil ile kardeş millet olmuşuz dost olmuşuz yazık. sikerim stratejik ortaklığını. işine gelince osmanlı torunuyuz diyosun hükümet? ulan osmanlının orospu çocuklarına çalıştığı dost olduğu nerede görülmüş? ulan elini kaldırıp rabia işareti yapıyosun sonra rabia'yı öldürenle işbirliği yapıyosun. bakın ben muhalefet olsun diye uydurmuyorum bunları. mavi marmara gemisine ne zaman saldırıldı? 2010 yılında. açın bakın tuik'den israil ile olan ticareti :) artmış mı azalmış mı? artmış. ne desek boş. aynı şeyi türkiye rusyaya yapsın bakalım rusya ne yapıyordu. artık türkiyeye savaş mı ilan ederdi ne yapardı bilemiyorum. adamların belli başlı sınırları,kuralları var çünkü. neyse artık gidip coca cola içebilirsiniz amk süslümanları.

17.08.2016

Rusya ile de arayı düzelttik. Artık gönül rahatlığı ile votka kola içebilirim sorun yok :D

TÜM YORUMLARI OKU (8)