İsrail İçin Kabus Senaryosu: “Rus Paralı Asker Grubu Wagner, Savaşa Dahil Oluyor”

İsrail-Filistin çatışması 28’inci gününde devam ederken, ABD basını, Rus paralı asker grubu Wagner’in İsrail'e karşı ikinci bir cephe açma olasılığı üzerine durulan Lübnan Hizbullahı’na hava savunma sistemi sağlamayı planladığını ileri sürdü.

The Wall Street Journal'ın (WSJ) ABD’li yetkililere dayandırdığı haberine göre, Wagner’in Hizbullah’a göndermeyi planladığı SA-22 sisteminde uçaksavar füzeleri ve hava savunma silahları bulunuyor.

ABD’li bir yetkili, Washington’ın sistemin gönderildiğini teyit etmediğini ifade ederken, yetkililerin verdiği bilgilere göre, Wagner ve Hizbullah arasındaki görüşmeler ABD tarafından izleniyor ve bu sistemin Hizbullah’a sağlanması büyük bir endişe kaynağı olarak görülüyor.

Rusya Büyükelçiliği ise iddialara ilişkin yorum talebini reddetti.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcülerinden Adrienne Watson, WSJ’nin haberinin ‘endişe verici’ olduğunu belirterek, “Rusya’nın İsrail’e yönelik korkunç terör saldırısı sebebiyle Hamas’ı kınamayı reddettiğini biliyoruz; yakın zamanda Hamas yetkililerini Moskova’da ağırladılar. Bu, Rusya’nın Ukrayna’da zulüm yaptığı bir zamanda oluyor" dedi.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın bugün bir konuşma yapmasının beklendiğini hatırlatan gazetenin haberine göre, ABD istihbarat raporları hakkında bilgi sahibi bir kişi, Rus SA-22 hava savunma sisteminin Suriye’ye de sağlandığını ve sevkiyat geçerse Devlet Başkanı Beşar Esad’ın fikir birliği ile Hizbullah’a gönderilebileceğini söyledi.

Selena Gomez İsrail Filistin Savaşına Dair Paylaşımın "Bir Şeyi Değiştirmeyeceğini" Söyleyince Topa Tutuldu!

Popüler İçerikler

Fenerbahçe Kadın Voleybol'un Genç Yıldızı Duru Türknas'ı Yakından Tanıyalım!
Survivor Aleyna Kalaycıoğlu Elenir Elenmez O İsmi Takipten Çıktı!
Volkan Demirel ve Zeynep Demirel'in 13 Yıllık Evliliğine Nazar Değdi: Boşanıyorlar mı?
YORUMLAR
03.11.2023

İsrail için değil, dünya için bir kabus senaryosu. Büyük devletler "destek verme"nin ötesinde işin içine çekildikçe işler daha da çıkmaza girip büyüyecektir.

03.11.2023

Bu zaten beklenen bi senaryo. Adamlar 1 değil 3 değil yaklaşık 50 senedir savaşıyor orada. Kafalarına göre taraflara hak verip savaşabilirsiniz diye ortalığı karıştırıyor o Büyük Devletler... Bunun bilançosu bi gün onlara dokunacaktı. Ortalığı arap saçına çeviren onlar. Bıktık o büyük devletlerin yediği bokların faturasını ödemekten. Savaşa çekilsinler, sonrada yok olsunlar.. Biz zaten olan oluyor, bunlarda sürüklesin amk.

8 milyar insanız, toplanalım, bu savaşa müdahil olan tüm lider kadrosunu alalım, tek tek skelim. Skelim derken baya seks anlamında skelim, sonra hepsinin kafasını keselim, kafalarını cam kavanozlara koyalım, bolca parafin/formaldehit döküp kalıplayalım, Louvre Müzesinde "şahsiyetsiz dümbükler" diye gümüş plaka koyalım önüne, sergileyelim. Biz 8 milyarız onlar toplasan 200 kişi... Evet, fantazi değil bu, bir gerçek, bunun aynını yaşadık değil mi 2. dünya savaşında. Şimdi bu notu okuyan herkes dönüp en sevdiğine baksın, şimdiki bklar böyle devam ederse onu tecavüz ederek ya da bombayla paramparça ederek öldürecekler...

03.11.2023

Ukrayna'da bunların içinden geçmemişler miydi :D

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ