İsrail Gazze'ye Girecek! Kararı İsrail Genelkurmay Başkanı Açıkladı

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Gazze'ye yönelik kara harekatı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. İsrail ordusunun Golani Tugayı'na seslendiği konuşmasında Halevi, 'Gazze'ye gireceğiz' dedi.

Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e yönelik başlattığı Aksa Tufanı operasyonu sonrası İsrail, Filistin'e ve Hamas'a savaş ilan etmişti. Gazze'yi abluka alan İsrail ordusu, geçtiğimiz günlerde Gazze'de bir hastaneyi bombalaması sonucu yüzlerce kişi hayatını kaybetmişti.

Devam eden İsrail-Filistin savaşında İsrail ordusunun Gazze'ye kara harekatı yapacağı konuşuluyor. İsrail hükümetinden "Gazze'ye yönelik kara harekatına hazırlıklara başladık" açıklaması geldi.

Gazze'ye kara harekatı konusunda beklenen açıklama İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'den geldi.

"Gazze'ye gireceğiz" diyen Halevi, Hamas'a bağlı unsurları ortadan kaldırmak amacıyla operasyonel bir görev üstleneceklerini belirtti.

Herzi Halevi konuşmasına, "Gazze karışık, Gazze çok kalabalık. Düşman orada birçok hazırlık yapıyor ama biz de onlara karşı hazırlanıyoruz" şeklinde devam etti.

Hamas'ın olası kara harekatına karşı hazırlık yaptığının altını çizen Halevi İsrail ordusuna, "Kara harekatında ordumuzun tüm yetenekleri bize eşlik ediyor. Bu düşünceyle cesur olun. Son derece kararlı olun ve askerlerinize yüksek güven duygusu aşılayın. Bu ruh zaferi getirecektir" sözleriyle moral aşıladı.

Halevi açıklamalarına, "Ayrıca, iki hafta önce cumartesi günü (7 Ekim) gerçekleşen saldırıda hayatını kaybedenlerin görüntülerini ve sahnelerini de aklımızda tutacağız” şeklinde son verdi.

İsrail'de hükümet ve ordu yetkilileri günlerdir Gazze'ye yönelik kara harekatı olasılığını gündeme getirirken, şimdiye kadar belirli bir tarih dile getirilmedi.

İlgili diğer içeriklerimiz 👇

Devlet Bahçeli İsrail'e 24 Saat Verdi: "Ateşkes Sağlanmazsa Türkiye Süratle Devreye Girmeli"
Hindistan'ın Eski Dışişleri Bakanı'ndan Türkiye Yorumu!
Cübbeli Ahmet Hoca Konsolosluğun Önünde Eylem Yapanları Eleştirdi: "Polisin Barikatını Niye Aşıyorsun"

Popüler İçerikler

Tam Bir Erkek Annesi: Oğlu Can'la Yolculuğa Çıkan Ezgi Mola'dan "Anne Be" Dedirten Sözler
Fatih'in Ecel Terleri Döktüğü Kızılcık Şerbeti Fragmanına Gelen Tepkiler
Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!
YORUMLAR
21.10.2023

yamyamlar. iki haftadır niye gimediniz. fosfor bombalarıyla canlı olan herşeyi yaktınız. götünüz yemedi dimi korkak piçler

21.10.2023

Gazze karışık derken yıkıntılar ve sokaklardaki cesetlerden, olmayan elektrik ve sudan ne bileyim her yerde sinmiş korkan sivillerden mi bahsediyor acaba 🤔

21.10.2023

ekonomi yok,teçhizat sınırlı,düzensiz birlikler,dışarıdan neredeyse hiç destek yok bu koşullar altında hamas başarılı olursa büyük iş olur. koşullar çok farklı ikinci bir ukrayna hikayesi çıkacağını sanmıyorum

TÜM YORUMLARI OKU (13)