İsrail, Gazze’de Yardım Bekleyen Filistinlilere Saldırdı: Saldırının Görüntüleri Ortaya Çıktı

İsrail ordusunun, Gazze kentinde yardım bekleyen Filistinlilere düzenlediği saldırıda 104 kişi hayatını kaybetti, 760 kişi yaralandı. Yaşanan olayın görüntüleri de ortaya çıktı. 

İşte korkunç saldırının görüntüleri...

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail'in Gazze kentinin güneyinde Reşid Caddesi'ndeki Nablusi Kavşağı'nda insani yardım bekleyenlere düzenlediği saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Kudra, İsrail ordusunun saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısının 104'e yaralı sayısının 760'a çıktığını belirtti.

Sözcü Kudra, İsrail’in saldırısında ölen ve yaralananların Gazze’nin kuzeyindeki hastanelere sevk edildiğini aktararak "Sağlık ekipleri, hala kısıtlı imkanlarla ciddi vakalarla ilgilenmeye devam ediyor." ifadesini kullandı.

İsrail ordusu, sabah saatlerinde Gazze kentinin güneyinde, Gazze Şeridi'ni kuzeyden güneye bağlayan Reşid Caddesi üzerindeki Nablusi Kavşağında insani yardım bekleyen Filistinlileri bombalayarak ve ateş açarak hedef almıştı.

Görgü tanıkları, İsrail'in ölü ve yaralıları Şifa Hastanesine taşıyan sağlık ekipleri ile sivilleri de hedef aldığını açıklamıştı.

Gazze'deki hükümet yaptığı açıklamada, İsrail'in insani yardım bekleyenlere yönelik saldırısının "kasıtlı ve planlı" olduğunu vurgulayarak, "İşgal ordusu bu kişilerin, bölgeye insani yardım almak için geldiklerini biliyordu ancak onları soğukkanlılıkla öldürdü." ifadelerini kullanmıştı.

İsrail'in Eurovision'dan Menedilmesi İsteniyordu! İzlanda'yı Temsil Edeceği Konuşulan Şarkıcı Dikkat Çekti
Hollanda'da Aktivistler Broşür Dağıtıp Sesli Anons ile Hükümeti İsrail'e Destek Vermekle Suçladı

Popüler İçerikler

Özel Okulda Silahla Vurulmuştu: Hastaneye Kaldırılan Okul Müdürü Hayatını Kaybetti
Nagehan Alçı'dan Canlı Yayında Güldüren Rasim Ozan Kütahyalı Göndermesi: "Neler Çektim"
Kenan Sofuoğlu’ndan Milletvekilliği İtirafı: “Hayatımın En Büyük Hatasıydı”
YORUMLAR
29.02.2024

Yalan haber, olayın aslı yardım araçlarına hücum ediyorlar bir tane sürücü korkup kaçıyor o sırada çarptığı kişiler ölüyor. görüntülerde de görünüyor zaten.

29.02.2024

Si.tiğimin sa.ağı israil açıklama yaptı,biz öldürdük diye,sen ne demeye viyaklıyosun.

29.02.2024

Sözde Ermeni soykırımını tanıyan 30 ülkenin kaç tanesi şu sistematik soykırımı tanıdı? Konu Türkiye olduğunda yozlaştırma, sindirme, etnik kimlik çatışması, demografik işgal, misyonerlik faaliyetleri, dine kısıtlama iddiası gibi onlarca eylem her zaman hazırdır halbuki!

1915 olaylarını Filistin soykırım olarak görüyor, İsrail soykırım olarak görmüyor bu arada.

29.02.2024

vay orusbu çocukları kahpeler

TÜM YORUMLARI OKU (51)