İsrail Gazze'de Medya Kuruluşlarının Olduğu Binayı Vurdu

İsrail savaş uçakları Gazze'de içinde Associated Press ve Al Jazeera ofislerinin de bulunduğu binayı vurarak yerle bir etti.

İsrail ordusunun binayı vurmadan yaklaşık bir saat önce binanın tahliye edilmesi için uyarıda bulunduğu bildirildi.

İsrail ordusunun Gazze'de içinde Amerikan merkezli haber ajansı Associated Press (AP) ile Katar merkezli Al-Jazeera televizyon kanalının ofislerinin olduğu yüksek katlı bir binanın vurulacağı uyarısında bulunduğu bildirilmişti.

Anadolu Ajansı muhabirinin aldığı bilgiye göre, İsrail'in vurma uyarısında bulunduğu binada ajansların bürolarının yanı sıra doktor muayenehaneleri, avukatlık büroları ile sivillerin oturduğu çok sayıda dairenin yer aldığı belirtildi.

Aynı zamanda Gazze'deki birçok bölgeye internet hizmeti de sağlayan kulelerin bulunduğu binanın 13 katlı olduğu aktarıldı.

Al-Jazeera'nın Gazze Muhabiri Vail el-Dahduh, İsrail ordusunun bina sakinlerine bir saatlik süre tanıdığını söyledi.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Anadolu Ajansı'na göre İsrail'in Gazze'de düzenlediği saldırılarda 10 Mayıs'tan bu yana 39'u çocuk, 22'si kadın 139 Filistinli hayatını kaybetti.

Ayrıca bakınız 👇

İsrail’in Filistin Halkına Yüzyıllardır Yaşattığı Zulmü Baştan Sona Anlatıyoruz!
İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Melisa Döngel, Mert Vidinli, Yusuf Güney… 11 Ünlü Hakkında Uyuşturucudan Yakalama Kararı!
Hakkında Yakalama Kararı Verilen Şeyma Subaşı'dan Kur'an-ı Kerim Paylaşımı
TRT Canlı Yayında Ortalık Karıştı: Bir Kadın ‘Yeter’ Diye Bağırarak Ceketini Yırttı