İsrail'den Bir Suikast Daha: Hamas Yetkilisi Öldürüldü

İsrail'in Hamas lideri Haniye'ye düzenlediği suikastın yankıları devam ederken bir saldırı haberi daha geldi. İsrail ordusuna ait hava araçlarının Lübnan'ın güneyindeki Sayda kentinde bir araca düzenlediği saldırıda Hamas yetkilisi Samir el-Hac'ın öldüğü, 2 sivilin de yaralandığı bildirildi.

Lübnan resmi ajansı NNA'nın haberine göre, İsrail ordusu, Sayda kentinde Ayn el-Helva Mülteci Kampı yakınındaki Hasbaya kavşağında seyir halindeki bir aracı vurdu.

Söz konusu araca 2 füze isabet etti. Araçta bulunan Hamas Hareketi yetkilisi Samir el-Hac olay yerinde hayatını kaybetti. Saldırı sırasında benzin istasyonunda sıra bekleyen Nesim Nasr ve İman Avda isimli 2 sivil de yaralandı.

Haniye, yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak için Tahran'da bulunuyordu. İran Devrim Muhafızları Ordusu, bugün sabaha karşı yaptığı açıklamada, Haniye’nin, Tahran'da kaldığı konutuna saldırı düzenlendiğini duyurdu. İran ve Hamas suikasttan İsrail'i sorumlu tutarken İsrailli yetkililer olayla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı. Haniye, 6 Mayıs 2017'de Hamas Şura Konseyi tarafından Halid Meşal'in yerine Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı seçilmişti. Haniye’nin yerine Hamas’ın yeni lideri Yahya Sinvar olmuştu.

Instagram Yasağının Türkiye'ye Maliyeti Dudak Uçuklattı: ''Zarar 396 Milyon Dolara Ulaşabilir''
Acil Durum Uyarısı Yapıldı: Bir Gün Sonra Deprem Oldu
Türk Psikologlar Derneği'nden Köpek Ölümleriyle İlgili Dikkat Çeken Açıklama: 'Şiddet Olaylarının Habercisi'

Popüler İçerikler

Roma'da Evlenen Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım'ın Sade Nikahından İlk Görüntüler Geldi: Gelinlik Sınıfta Kaldı!
Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
Çekirdek Sabancılar Nazlı, Hacı ve Arzu Alara'dan Klasikleşen Aile Pozuna Güncelleme Geldi!
YORUMLAR

İsrailin en büyük hatası masum yere sivilleri katletmesi oldu sadece hamas yetkililerini vurarak bu işi çözebilirdi ama ne yazıkki soykırımı seven bir devlet ve anne karnındaki bebeğe bile acımayacak kadar acımasızlar.

09.08.2024

hiç bir savaş sivil zayiatsız sonlanmaz 300-400 yıl önceki gibi değil artık savaşlar artık cepheler yok tüm bir ülke başlı başına bir cephe

09.08.2024

Allah postalınıza taş değdirmesin...

09.08.2024

o postal gödüne girsin pich

Kimse Hamas güzellemesi yapmasın,kendinden binlerce kat güçlü İsrail'e saldırıp sivil katliamı yaparsa alacağı cevabın ne ölçüde kötü olacağını bal gibi de biliyordu.Suudi Arabistan,Bae gibi ülkelerin İsrail ile normalleşmesini baltalamak için savaş başlattı.Ölen Gazzeli siviller İsrail'in ne kadar umrunda değilse Hamas'ın da o kadar umrunda değil,aksine inanmak için aptal olmak lazım

TÜM YORUMLARI OKU (39)