Lübnan'da gerçekleşen saldırıda cihazların imalat aşamasında içine bomba yerleştirildiğini söyleyen Bayram, 'Bataryalar bomba gibi uzaktan sinyalle patlatılamaz' dedi. Bayram sözlerini şöyle sürdürdü:
'Mesela otobüs durağının yanında park hâlinde bekleyen 8-10 tane elektrikli scooter olduğunu düşünelim. Bunlara uzaktan erişim mümkün, sistemleri hack’lenebilir.
Elektrikli ve hibrit yani batarya destekli çalışan akıllı bütün araçlara zor olsa da uzaktan müdahale ile kullanıcıların erişimi engellenebilir. Kişisel verilere ulaşılabilir. Bu durum en fazla araca erişim noktasında problem çıkarır. Bataryalar bomba gibi uzaktan sinyalle patlatılamaz.
Yapısı ve üretimde kullanılan materyaller zaten buna uygun değil. Lübnan’da gerçekleşen saldırıda cihazların içine imalat aşamasında patlayıcı yerleştirildiği belirtiliyor. Otomotiv endüstrisinde özellikle ev araçların imalatında güvenlik ve kontrol çok üst düzeyde. Bu noktada elektrikli ve hibrit araç kullanan herkes rahat olabilir.'
Valla ne olursa olsun, İsrail devleti müthiş bir iş başardı. Herkese korku saldı. Devlet korku salacaksa aha böyle salacak. Duayla minnetle değil.
Bataryalar zaten parlama şeklinde alev alır, o da en fazla yanıklara sebep olur. Bir tuhaflık da, komplo aşıkları lityum bataryanın uzaktan p*tlatılabileceğine inanıyor da cihazların içine p*tlayıcı konabileceğine inanmıyor
İçine patlayıcı konan domates de ölümcül. Vurucu nokta içine PATLAYICI düzenek konmuş olması gerek. Vay efendim benim telefonumu götümde patlatacaklar, arabamı havaya uçuracaklar vs. falan fişman ama maalesef olamaz. Ayrıca telefon havaya uçurmaktan kolayı banka hesabınızı boşaltırlar, aracınız seyir halindeyken direksiyona müdahale ederler daha korkuncu sıçarken yüzünüzün videosunu çeker aleme madara ederler. Ama patlatmazlar götünüzü. Korkmayın.