İsrail Başkanı Netanyahu Hastane Saldırısının Ardından İlk Açıklamayı Yaptı: "İslami Cihad Sorumlu"

Gazze’de en az 500 kişinin öldüğü hastane saldırısının ardından İsrail başbakanı Netanyahu'dan ilk açıklama geldi. Netanyahu, saldırıyı İslami Cihad'ın gerçekleştirdiğini ileri sürdü. Detaylar 👇

Gazze'de gerçekleşen ve ölü sayısının 800'e ulaştığı aktarılan hastane saldırısı sonrası Filistin'de üç günlük ulusal yas ilan edildi.

Yürek burkan görüntülerin ve haberlerin geldiği saldırının ardından İsrail başbakanı Binyamin Netanyahu açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Netanyahu, "İsrail Savunma Kuvvetleri'nin analizi, Gazze'den teröristler tarafından roketlerin ateşlendiği ve bu roketlerin hastanenin çok yakından geçtiğini gösteriyor" dedi.

Netanyahu, "Elimizde birçok kaynaktan gelen istihbarat, hastaneyi vuran başarısız roket fırlatmasından İslami Cihad'ın sorumlu olduğunu gösteriyor" dedi.

"Bizim çocuklarımızı acımasızca öldürenler ayrıca kendi çocuklarını da öldürüyor."

twitter.com

İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari de hastaneyi vuran roketin İsrail tarafından değil, Filistin'e bağlı İslami Cihat Örgütü tarafından ateşlendiğini ileri sürmüştü.

İlginizi çekebilir:

İsrail Gazze'de Hastaneyi Vurdu: En Az 500 Kişi Öldü
İsrail Ordusu Basın Sözcüsü Daniel Hagari, Gazze'deki Hastane Saldırısına İlişkin Açıklamada Bulundu!

Popüler İçerikler

Sinan Ateş'in WhatsApp Mesajları Ortaya Çıktı: "Beni Öldürmeye Karar Vermiş Arkadaşlar Ömer Abi"
İsrail Yuhalandı: Bol Kaoslu Eurovision 2024’ün Birincisi Belli Oldu!
Harçlığını Çıkarmak İçin Kuryelik Yaparken Bıçaklanarak Öldürülmüştü! Olay Anı Güvenlik Kamerasına Yansıdı
YORUMLAR
17.10.2023

Dişlerini uzatıp nasıl da utanmazca yalan söylüyor. Halbuki geçenlerde İsrail kendisi duyurmuştu hastaneler hedeflerimiz arasında diye. Aslında Netanyahu maşa. Onu tutan ele bakmalı

17.10.2023

Turkey yine twitter da trend topic oldu saldırıdan sonra. Kendimizi bi türlü soyutlayamadık şu ortadoğu bataklığından

17.10.2023

İsraili destekledin diye evde sinirden kuduranlar var denk gelsek öldürürler bunlar bu halkla nası soyutlanacaksın Türk kalmamış ki ülkede komple arap dolu ülke

17.10.2023

Filistin hamas gibi bir örgütü beslerse olacağı bu, hamasın yanlış hamleleri sonucu çıkan bu savaş korkunç boyutlara taşındı, kim yaptı onu bile üstlenmiyorlar.

18.10.2023

Öncelikle Haması savunmak için yazmıyorum. Bu yalana inandığınız ortada, kimin yaptığını anlamak için savaş boyu edilen intikam yeminlerini, yapılan açıklamaları, hatta savaşın başı da değil bombalama sonrası atılıp silinen tweeti ve İsrail bakanının yaptığı açıklamaları okuyabilirsiniz.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ