İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Hizbullah'a Meydan Okudu!

İsrail-Filistin savaşı bütün yıkımıyla devam ederken bir yandan Lübnan Hizbullahı'nın İsrail'in kuzeyinden saldırı yapma ihtimali konuşuluyordu. Bu konuya ilişkin açıklamalar yapan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hizbullah'a meydan okudu. '2006 Temmuz Savaşı'nı özleyeceksiniz' diyen Netanyahu, iki cephede savaş verdiklerini ve başka saldırılara da hazır olduklarını belirtti.

Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e karşı başlattığı Aksa Tufanı operasyonu sonucu İsrail-Filistin savaşı başlamıştı.

İsrail'in Gazze bombardımanlarında Filistin tarafında kayıplar gün geçtikçe artıyor. Filistin'in Gazze'deki Sağlık Bakanlığı şimdiye kadar 4 bin 651 Filistinlinin İsrail saldırılarında hayatını kaybettiğini açıkladı.

İsrail ordusunun yaptığı açıklamada ise 307 İsrail askerinin hayatını kaybettiği, 1200 askerin de yaralı ve sakat durumda olduğunu belirtti.

İsrail'in Gazze ve Batı Şeria sınır hatları dışında Lübnan ile olan sınırında da ara sıra çatışmalar oluyordu. Hizbullah ve İran, bu sınırdan İsrail'i tehdit ediyordu.

İsrail Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre Netanyahu, İsrail'in kuzeyindeki ordu üssünde askerlerle bir araya geldi. Yaptığı konuşmada Netenyahu, "Kuzeyde tehditleri durdurmak ve güneyde Hamas'ı yok etmek için iki cephede bir varoluş savaşı veriyoruz" ifadelerini kullandı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu İsrail'in Hizbullah ile olası bir çatışma yaşamasına ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Twitter paylaşımı:

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Netanyahu paylaşımında, "Eğer Hizbullah savaşa girmek isterse 2006 Temmuz Savaşı'nı özleyecek. Hayatının hatasını yapacak. Onu hayal edemeyeceği bir güçle sakat bırakacağız. Bu Hizbullah ve Lübnan için feci olacak. Her türlü senaryoya hazırız" ifadelerini kullandı.

Diğer içeriklere buradan ulaşabilirsiniz:

Gazze’de Korkunç Bekleyiş: Yakıt Gelmezse 38’i Çocuk 1100 Kişi Ölecek
İsrail Ordusu, Mısır Mevzilerini Vurdu: Hemen Ardından Açıklama Geldi
İsrailli Bir Kadının Filistin Halkıyla Dalga Geçmek İçin Çektiği Utanç Verici Video Tepki Topladı

Popüler İçerikler

Arka Sokaklar'a Dönen Şevket Çoruh'tan Kahkaha Attıran Serenay Sarıkaya Göndermesi!
Korkunç İstismar İddiası: 13 Yaşındaki Çocuğa 'Görüntülerin Elimizde' Diyerek Cinsel Saldırıda Bulundular!
Kimler Geldi Kimler Geçti'de Leyla'nın Cem'i Rüyasında Gördüğü Sahnenin Nasıl Çekildiği Ortaya Çıktı!
YORUMLAR
22.10.2023

Bizim ülkemizde de çok arap var sayınbaşkanım onlarda sizin öldürülmesinizi istiyor onlarada bir el atsanıza savaşmaya gelmek istiyorlarmış sizinle ama yol paraları yok sanırım siz gelin toplayın alın götürün iyi köpürürler

22.10.2023

omurgasiz sonra kivirirsin ama 🙂

22.10.2023

Bu yahudi köpegi gönlünden gecen bu savasin karisanlarinin cogalmasi ve bununla beraber ABD ninde Irani yerle bir etmesini istiyor..Amaci kavgadan korkusu yok ama destekten cok umutlu .Unuttugu iki devlet var.Rusya ve Cin.Bu ikisi Irana arka cikarsa ne olacak..

22.10.2023

vay be görmüşsün büyük oyunu

22.10.2023

İsrailliler her türlü senaryoya hazır Akıllı Zalım Çocuklardır, dolayısıyla da Çağ dışı Kılıç-Kalkan-Ok misali gibi geri kalmış Taktik ile savaşan Hizbullahı da ve Lübnanı da rahat rahat Tehdit eder, çünkü Zalımoğlu Zalım İsrailliler hem Kendilerini çok iyi tanıyorlar + hem komşularının Zaaflarını biliyorlar + hemde Olası bir Topyekün Savaşta İleriye dönük düşünceleriyle Pahalı Özel Savaş Cihazları kullanıyorlar.

22.10.2023

He kanka he

TÜM YORUMLARI OKU (24)