İspanya Finalde

Avrupa Şampiyonasında İspanya ve Fransa yarı finalde karşılaştı. İspanyollar yarı finale güçlü bir futbol ile çok iyi futbol oynayan Almanya’yı yenerek geldi. Fransa ise zayıf bir futbol tablosu çizse de deneyimiyle yarı finale kadar gelebilmeyi başardı. Maçtan önce 1 gol haricinde attığı bütün golleri rakipleri kendi kalesine attığı için “Acaba gol atmadan kupa kaldırabilir mi?” diye Fransa dalga konusu olmuştu.

İspanya topu isteyen, topla oynayan ve ceza sahası etrafına yaklaşarak oradan yetenekli futbolcuları ile uzaktan goller deneyen bir oyun planına sahip.

Bunu her rakibine uyguladı ve ceza yayı etrafından çok fazla gol buldu. 

Fransa’nın atak gücü Mbappe, Dembele, Griezmann gibi oyunculara dayandığı için yüksek gibi görünüyor ama ofans organizasyonları o kadar dağınık ki neredeyse hiçbir yıldızından faydalanamıyor. Genelde defans gücü ve mücadeleci orta sahası ile az gol yiyen bir takım performansı ortaya koydu.

Yarı finalin 8. dakikasında sürpriz bir şey oldu ve Fransa golü buldu. Ben bu gole yatar, dedim ama 21. dakikada henüz önde oynamaya alışmadan Lamine Yamal’ın mükemmel uzak mesafeli golü ile hemen skora dengeyi getirdi. Hemen 4 dakika sonra Almanya maçının ilk golünü atan Olmo ceza sahası içinden bir gol bularak skoru 2-1’e getirdi. 

Bu noktadan sonra Fransa’nın bana göre maçı alma şansı kalmadı. Çünkü İspanya zaten gol atmasa bile topa o kadar sahip oluyor ki rakibin oyun kurması imkansız hale geliyor. 

Yine de Fransa ikinci yarıda bir kıpırdanmaya çalıştı. Ancak İspanya’yı çok zorlayamadı. Skor bu şekilde bitti ve İspanya ilk finalist olarak adını yazdırdı. 

Instagram

Facebook

X

Linkedln

Bu makalede öne sürülen fikir ve yaklaşımlar tamamıyla yazarlarının özgün düşünceleridir ve Onedio'nun editöryal politikasını yansıtmayabilir. ©Onedio

Popüler İçerikler

Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
Bülent Ersoy'un Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e "Bu Güzel mi" Eleştirisine Doğuş'tan Tepki Geldi!