İspanya'da Genelkurmay Başkanı Korona Aşısını Halktan Önce Olunca İstifa Etmek Zorunda Kaldı

İspanya'da bazı siyasi, askeri ve sivil üst düzey yetkililerin, Covid-19 aşılama protokolünü çiğneyerek öncelikli olarak aşı yaptırmaları ülkede tartışma başlattı. Protokolü ihlal edenlerden Genelkurmay Başkanı Miguel Angel Villarroya tartışmanın büyümesi üzerine görevini bıraktığını açıkladı.

Euronews'in haberine göreİspanya'daki 17 özerk yönetimden biri olan Murcia'da yerel hükümetinin sağlık bakanı ve ardından Bask bölgesindeki iki hastanenin müdürü, protokolün dışına çıkarak Covid-19 aşısını erken yaptırmaları sonucu gelen baskılardan hafta içinde görevlerinden istifa etmek zorunda kaldı.

Siyasilerde erken aşı olunca tepki çekti

Covid-19 aşısını erken olan diğer bir siyasetçi, Ceuta özerk yönetiminin sağlık bakanı Javier Guerro ise baskılara rağmen istifa etmeyeceğini açıkladı.

Guerro, 'Ben normalde grip aşısı bile olmam. Danışmanlarım Covid-19 aşısını getirip, ben olmadan kendilerinin de olmayacağını söyledi. Ben de aşıyı yaptırdım. Ama ikinci dozu yaptırmayacağım.' diyerek kendini savundu.

Genelkurmay Başkanı da protokolü ihlal etti

Son olarak, Genelkurmay Başkanı General Miguel Angel Villarroya ve bazı üst düzey askerlerin de Covid-19 ilk doz aşılarını olduğu ortaya çıktı.

İçişleri Bakanı Fernando Grande Marlaska, bakanlığına bağlı olan jandarma kurumunda erken aşı olanlar arasında bulunan bir yarbayı hemen görevden aldı.

İspanyol basınında yer alan haberlerde, Marlaska'nın söz konusu yarbayı 'acil' koduyla görevinden uzaklaştırdığı, jandarma ve polis içerisinde erken aşı olan başka vakaların olup olmadığının da araştırıldığını yazdı.

Ayrıca Savunma Bakanı Margarita Robles'in de Genelkurmay Başkanı Villarroya'dan, Covid-19 aşısını erken olmasının gerekçesiyle ilgili bir savunma istedi. Tartışmanın büyümesi üzerine Genelkurmay Başkanı Villarroya istifasını sundu.

İspanya'da yeterli aşı dozu kalmadı

Covid-19'da aşılama sürecine 27 Aralık'ta başlayan İspanya'da Sağlık Bakanlığının verilerine göre, şimdiye kadar 1 milyon 346 bin 100 doz aşının ülkeye geldiği, 1 milyon 165 bin 825 kişiye aşı yapıldığı ve ikinci doz aşı olanlarının sayısının 68 bin 456 olduğu bildirildi.

Covid-19'da ilk olarak bakımevlerindeki yaşlılara, engellilere ve sağlık personeline aşılama yapılırken, bazı bölgelerde üst yaş (80 ve üstü) ve riskli gruba da geçildi.

Pfizer-BioNtech firmasına ait olan Covid-19 aşılarıyla ilgili, bir tüpten 5 yerine 6 doz çıkarılmasının istenmesi ancak buna uygun şırıngaların olmadığıyla ilgili tartışmaların devam ettiği İspanya'da, aşıları dağıtmaktan sorumlu merkezi hükümete yönelik suçlamalar da yapılıyor.

Madrid özerk yönetim hükümeti, aşı kalmadığı gerekçesiyle bölgesindeki aşılamanın durdurulduğunu açıkladı.

Başkanlık Sistemine Destek Azalıyor: Halkın Yüzde 57'si Parlamenter Sistemi İstiyor
Tarım Bakanı 'Korona Nedeniyle Stok Başladı' Dedi ve Ekledi, ' Gıda Enflasyonunda Mayıs Gibi Rahatlarız'
Sağlık Bakanlığı'ndan Dolandırıcılık Uyarısı: 'Aşı Sıranız Geldi' İçerikli SMS Linklerine Tıklamayın

Popüler İçerikler

Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!
Feyza Civelek'in Yasaklı Madde Siparişini Teslim Alırken Polislere Yakalandığı Ortaya Çıktı!
Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!
YORUMLAR
23.01.2021

Biraz da batının "ahlaksızlığını" alalım.

23.01.2021

Olaya bak be bizde AKP lilerin hepsi aşı olmuştur herhal bitirdiler aşıları çünkü.

23.01.2021

Bu avrupalılar da tam mal, birazcık haysiyesiz, şerefsiz, orço olsanıza olum. Ne hemen istifa falan.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ