İsmailağa Cemaatinin Sitesinde Yayınlandı: ‘Fakirlik ve Yoksulluk Günahlarımızdan’

İsmailağa cematinin fıkıhçısı olarak bilinen Ahmed Polat’ın bir konuşması, sosyal medyada gündem oldu. Polat’a göre yaşadığımız fakirlik ve yoksulluğun sebebi, günahlarımızmış.

‘Yoksulluk ve bereketsizlik sebepleri’

Ahmed Polat, İsmailağa cematinin internet sitesinde yayımlanan 'Yoksulluk ve Bereketsizlik Sebepleri' başlıklı konuşmasında 'Fakirliğin, yoksulluğun genel nedeni bizlerin günahlarıdır' dedi.

Polat, 'Bir kere bunu bilelim. Yapmış olduğumuz hatalar, kusurlardır, Allah’a isyanlardır, Rabbimize karşı olan nankörlüğümüzdür. Rabbimiz nimete şükretme durumunda artırmayı, nimetlerine nankörlük edilmesi durumunda ise benim azabım şiddetlidir diyerek o nimetin elimizden gidecek olduğunu söylüyor. Bir insanın mesela evladına ölsün diye beddua etmesi fakirlik sebebidir. ‘Allah senin canını alsın’ der bazı anne babalar. Sakın, asla beddua etme, bu fakirlik ve yoksulluk sebebidir. Çocuğun elinden gidecek, çocuk fakirliği, çocuk yoksulluğu, o bir nimettir sonuçta. Allah bu nimeti senden alabilir” ifadelerini kullandı.

Ahmed Polat’ın konuşması;

Popüler İçerikler

Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Ticaret Bakanlığı'ndan İsrail Açıklaması: "İhracat ve İthalat Tüm Ürünleri Kapsayacak Şekilde Durdurulmuştur"
YORUMLAR

Cemaatlerinizin de sizin de

Pasif Kullanıcı
13.08.2022

“ Dünya; zengin din adamlarının, yoksul ve aç insanlara erdem üzerine vaaz ettikleri bir rezillik yeridir.” --Umberto Eco--

13.08.2022

Bu kafayla dünyanın en günahsız insanları Jeff Bezos, Elon Musk, Warren Buffet, Bill Gates, Zuckerberg falan hatta Dan Bilzerian bile baya günahsız :) Hay sizin kafanıza....

TÜM YORUMLARI OKU (86)