Sosyal medya fenomeni Murat Övüç, sosyal medya hesabından başörtü taktığı bir video paylaştı. Övüç, sosyal medyada yaptığı paylaşım nedeniyle hakkında Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Murat Övüç, soruşturma kapsamında 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme' suçundan tutuklandı.
Gazeteci İsmail Saymaz’da Murat Övüç’ün tutuklanmasını bugünkü köşe yazısında kaleme aldı.
İşte İsmail Saymaz’ın yazısından kıs bir bölüm:
“En son Mehmet Akif Ersoy’un konduğu Silivri F Tipi Cezaevi’nde şu ara bir hazırlık var.
Bir ‘ünlü’ mahkumun daha gelmesi bekleniyor.
Hayır, CHP’li belediye başkanlarından söz etmiyorum.
Ne ödünsüz bir gazeteci…
Ne şöhretli bir ülkücü kabadayı…
Ne alengirli ilişkilerin göbeğindeki bir casus…
Ne de yasal bahis kuponuyla yakalanan bir futbolcu…
Silivri, kadın kılığında sahneye çıkan şarkıcı Murat Övüç’ü bekliyor.
Eşcinsel bir erkeğin başörtüsü takması Türk Ceza Kanunu’nda suç olarak tanımlanmış bir eylem değildir.
Bülent Ersoy’a 1981’de yasalarda yazılı olmadığı halde kadın kılığında sahneye çıkma yasağı uygulamak neyse bugün Övüç’e başörtüsü takma cezası vermek odur.
Övüç’ü içeride tutarsanız…
Anadolu’nun göçebe geleneğinde var olan, düğün ve şenliklerde kadın kılığında oynayan erkeklere ne yapacaksınız?
Silivri’de zenneler koğuşu mu açacaksınız?”
İSMAİL SAYMAZ'IN HALK TV'DEKİ YAZISININ TAMAMINI BURADAN OKUYABİLİRSİNİZ
Fazla mı paranoyak oldum bilmiyorum ama. Bu işler çok garip hale geldi. Birileri sanki perde arkasından Oğullara dikensiz gül Bahçesi kuruyor gibi.
Halk olarak acayip tahrik oluyoruz bu tür olaylarda, hemen kin ve düşmanlık şeyediyoruz
Yaptığı soytarılıklar onu izlemeye giden, medyadan takip eden güruhu ilgilendirir. Tepki olarak konserlerine gitmez, takibi bırakabilirler en fazla ama, bunun cezası bu olmamalı. Bu kadarını hak etmiyor..