Son dönemin çok satanları arasında bulunan gazeteci İsmail Saymaz'ın 'Şehvetiye Tarikatı' kitabı 'müstehcen' olduğu gerekçesiyle cezaevine sokulmadı. Mahkemeye yapılan itiraz da reddedildi.
Son dönemin çok satanları arasında bulunan gazeteci İsmail Saymaz'ın 'Şehvetiye Tarikatı' kitabı 'müstehcen' olduğu gerekçesiyle cezaevine sokulmadı. Mahkemeye yapılan itiraz da reddedildi.
Gazeteci İsmail Saymaz'ın 'Şehvetiye Tarikatı' isimli kitabı oldukça ses getirdi. 'Merdivenaltı tarikatlarda' yaşanan istismarların anlatıldığı kitap peş peşe yeni baskı yaparken, ilginç bir yasakla gündeme geldi.
Kitap Ümraniye T Tipi Cezaevi'ne müstehcen bulunarak alınmadı. Bu garip gerekçeyle yapılan engelleme girişimine karşı İstanbul Anadolu 2. İnfaz Hâkimliği'nde itirazda bulunuldu. Ancak mahkeme itirazı reddetti.
Mahkeme kararını Twitter hesabından paylaşan Saymaz, 'Şehvetiye Tarikatı adlı kitabım “müstehcen yazılar” bulunduğu gerekçesiyle Ümraniye T Tipi Cezaevi’ne sokulmadı. Bu karara yapılan itiraz İstanbul Anadolu 2. İnfaz Hakimliği tarafından reddedildi. Bu kitabımın müstehcen olup olmadığı, okuma organınıza göre farklılık gösterebilir' diyerek yasağa tepki gösterdi.
Saymaz'ın kitabının yanı sıra Barış Ünlü’nün ‘Türklük Sözleşmesi Oluşumu, İşleyişi ve Krizi’ kitabı da cezaevine alınmadı. Mahkeme bu yasağı da yerinde bulundu. Mahkemenin kararında Ünlü'nün kitabı için 'Devlete karşı suçlayıcı ve ölçüsüz eleştiri yazılarının' bulunduğu ileri sürüldü.
"Devlete karşı suçlayıcı ve ölçüsüz eleştiri yazıları"; mesela "geri zekalı ve alçak" ölçülü sayılıyor değil mi? c: "ölçüsüzden" kasıt nedir acaba, ülkenin kurucusuna "ayyaş" demek de ölçülüydü(!) ki hesabı sorulmadı, heh heh. Bu kararı veren mahkemeye "geri zekalı" mı desem ölçüsüz eleştiri sayılır yoksa "orrrr...ları" mı desem? c::: Ayrıca, TABİ Kİ istismar ETMEK problem değil, fakat bunu kitaptan OKUMAK müstehcen. Tabi ki, tabi ki!
Mesnevi'de de müstehcen hikâyeler var ama girmediği kurum yok.
şaka gibiler ya