Peygamberimizin eşi Hz. Aişe (r.a.) diyor ki:
'Benle Resûlüllah (a.s.) Efendimiz, daha önce kedinin ağzını dokundurup su içtiği bir kaptan su alıp guslettik.'
Urve bin Zübeyr, Hz. Aişe (r.a.)'dan aldığı rivayete göre şöyle demiştir:
'Resûlüllah (a.s.) Efendimiz'in yanından kedi geçerken su kabını ona iyice meylettirir, kedi su içtikten sonra Efendimiz arta kalanı ile abdest alırdı.'
Enes bin Malik (r.a.)'den yapılan rivayete göre, şöyle demiştir:
Resûlüllah (a.s.) Efendimiz Medine'de Bathan denilen yere çıktı ve 'Ya Enes! Benim için abdest suyu doldur' buyurdu. Ben de suyu doldurup hazırladım. Resûlüllah (a.s.) tabii ihtiyacını giderdikten sonra su kabına doğru gelirken bir kedi o kaptan su içmeye başlamıştı. Bunun üzerine Resûlüllah (a.s.), o su içinceye kadar durup bekledi. Sonra ben bunun (hükmünü) sorduğumda buyurdu ki:
'Ya Enes! Doğrusu kedi de ev eşyasından biridir, bir şeyi kirletmez ve murdar da yapmaz...' (Hadisi Hakim el-Nişaburi, Müstedrek'te rivayet ettikten sonra, iki Şeyh'in (Buharî ve Müslim'in) şartlarına göre, sahihtir, demiştir. Aynı hadîsi az değişik bir ibareyle Darekutnî de rivayet etmiştir).
Yerinde bir paylaşım olmuş.Sadece evde beslenenlerin değil tabii, lütfen sokaktaki,doğadaki masumlarında koruyanı,bakanı,seveni,doyuranı olun.
Ben kedileri besliyorum diye eski oturduğum yerde karşı apartmandaki HACI ve ailesi bana tekme tokat saldırdı ve beni dövdü. Ben müslüman değilim ama o hacı her sabah kalkıp verandasında Kuran okuyor. Şimdi islama göre ben cehenneme gidiyorum çünkü kafirim ama o müslüman ve hacı yani tövbe ederse cennete gidiyor. İşte din bu kadar saçma bir şey. Muhammed'e saygı duyuyorum çok büyük bir adam ve yöneticiymiş. Yoldan çıkmış bir halkı düzene sokmuş. Ama ne yazık ki ölümünden hemen sonra yine eski hallerine dönmüşler. Örnek olarak şu anki tüm islam ülkelerine bakarsanız cehalet, vicdansızlık, erkek insan harici herhangi bir canlıya asla ve kat'a saygı duymamak olarak başlayıp sonsuza dek sayılabilecek türlü iğrençliklere sahip olduklarını görürsünüz. Keşke onun sözlerine riayet edilse. O zaman hem hayvanlara hem kadınlara hem diğer tüm canlılara, doğaya yapılan saygısızlık biterdi.
Çok neşeli güzel bir paylaşım olmuş. Hayvanları sevmeyen insanları da sevmez.