İskoçya'nın Elektriğinin Yarısından Fazlası Yenilenebilir Enerjiden

İskoçya’nın yenilenebilir enerji konusunda koyduğu büyük hedefler uzun süredir biliniyor ve Birleşik Krallık ülkesi sonunda bu ilerici kararlarının meyvesini topluyor gibi görünüyor. İskoçya geçtiğimiz yıl elektrik tüketiminin yüzde 57,7’sini yenilenebilir kaynaklardan elde etti. 

Birleşik Krallık Enerji ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yayınladığı rakamlara göre İskoçya geçtiğimiz yıl elektrik tüketiminin yüzde 57,7’sini yenilenebilir kaynaklardan elde etti . Bu rekor İskoçya’nın 2015 için koyduğu yenilenebilir enerjiden elektrik üretimi hedefinin üzerine çıktığını ve nihai hedefi olan yüzde 100 yenilenebilir enerji yolunu yarıladığını gösteriyor.

İskoç yenilenebilir enerji sektörünün temsilcisi olan Scottish Renewables Genel Yöneticisi Jenny Hogan “Bu endüstrimiz için önemli bir mihenk taşı ve artık yenilenebilir kaynakları enerji sektörünün büyük bir parçası olduğunu gösteriyor” dedi. Hogan, yenilebilir enerjinin hükûmetten gereken teşviği görebilmesi halinde geride kalan potansiyelini kullanmasıyla daha da büyüyeceğini savunuyor.

2014 itibariyle enerji üretiminin yüzde 16 artış

İngiliz hükûmetinin geçtiğimiz yılda yenilenebilir enerji teşviklerine getirdiği kesintiler sebebiyle, İskoçya asıl hedefi olan 2020’ye kadar tamamen yenilenebilir enerjiye geçme hedefine ulaşamayacak gibi görünüyor. Yine de yenilenebilir enerjiyi destekleyenler, 2014 itibariyle enerji üretiminin yüzde 16 artmış olması sebebiyle 2015 kazanımlarından oldukça mutlu.

'Türkiye Yenilenebilir Enerjiyi Yapay Olarak Pahalılaştırıyor'

The Herald’a açıklama yapan WWF İskoçya direktörü Lang Banks “ İskoçya’nın yenilenebilir enerji kullanımını artırmaya devam etmesi ve şu anda toplam elektrik ihtiyacının yarısından fazlasını temiz enerjiden elde ediyor olması harika bir haber. Mayıs seçimleri öncesinde bütün siyasi partilerin yenilenebilir enerjiyi ön plana koyması ve İskoçya’nın 2030 yılından itibaren AB’nin ilk tamamen yenilenebilir elektrik kullanan ülkesi olması hedefini garanti altına alması gerekiyor ” dedi.

Science AlertGaia Dergi

Popüler İçerikler

Önceki Şampiyonları Bilen Ünlü Astrolog Meral Güven Şampiyon Olacak Futbol Takımını Açıkladı
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
"Seçimi Murat Kurum Kazanacak" Diyen Astrolog Nuray Sayarı Kendisine Yanlış Doğum Bilgisi Verildiğini Söyledi
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
24.04.2016

Arkadaşlar avrupalidan en büyük farkımız avrupalı 50 yıl sonrasına yatırım yapar biz ise işletmeyi kurduğumuz gibi para basalım istiyoruz o yüzdende kurulum maliyeti oldukça yüksek olan yenilenebilir enerji yerine doğa idi sağlık idi dusunulmeksizin hes ve termik olayına giriyoruz o yuzdende bir arpa boyu yol alamıyoruz

Cağnım ülkemde de bu işlerden nemalanmak isteyen yavşaklar süreci uzatmaya engel koymaya çalışıyolar ...

24.04.2016

iskoçyanın nüfusu 5 milyon .d

24.04.2016

Aynı zamanda güneşi gördüklerinde kıyamet kopacak sanıyorlar. O kadar güneşli günleri var. Bu nufusla ilgili değil kapasite kulanmakla ilgili. Benim ülkem vergi gelirlerinin hatrı sayılır kısmını enerjiden çıkartırken nufusumuz 1 milyon olsada bizim için değişen birşey olmaz. Türkiye de büyük güçte güneş enerjisi üretmek isteyen firmalar işleri zora koşulduğu için 1mw üretim yapan mini firma dizisiyle iş çıkartmaya çalışıyorlar. Türkiyede bu iş zora koşularak bodur bırakılıyor.

TÜM YORUMLARI OKU (6)