İSKİ'den Su Fiyatlarına Yüzde 25 Zam Teklifi

İSKİ tarafından su fiyatlarına yüzde 25'e varan zam teklif edildi. Su zammı kararı mecliste yapılacak müzakereler sonrası belirlenecek.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ)'nin bugün gerçekleştirilecek Genel Kurulu öncesi '2021 Yılı Su Satış ve Kullanılmış Suların Uzaklaştırılması Bedeli Tarifeleri' teklifine göre su fiyatlarına kademelere göre yüzde 25'e varan oranlarda zam talep edildi.

Tarife Komisyonu raporunda yer alan bilgilere göre, Konut 1. Kademe tarifesinin (Konut başına 0-15 metreküp) 4, 81 liradan 6 liraya, Konut 2. Kademe tarifesinin (Konut başına 16 metreküp ve üzeri) 7,22 liradan 9 liraya, Köy Konut tarifesinin 1,21 liradan 1,50 liraya, Ortak Sayaç Konut/Konut İnşaat Şantiyesi tarifesinin 7,22 liradan 9 liraya, İşyeri tarifesinin 12,93 liradan 16 liraya, Köy İşyeri tarifesinin 3,23 liradan 4 liraya, Ortak Sayaç İşyeri/İşyeri İnşaat Şantiyesi tarifesinin 13,42 liradan 16, 50 liraya çıkarılması talep edildi

'Ücretsiz su hakkı kaldırılsın'

Ayrıca 2019 yılı mayıs ayında gerçekleştirilen genel kurulda kabul edilen ve abone başına yaklaşık 1 tona denk düşen ücretsiz su hakkının da kaldırılmasının teklif edildiği öğrenildi.

Su zammı kararı mecliste yapılacak müzakereler sonrası belirlenecek.

Popüler İçerikler

Özel Okulda Silahla Vurulmuştu: Hastaneye Kaldırılan Okul Müdürü Hayatını Kaybetti
Cübbeli Ahmet Hoca Peygamberin Mahmut Efendi ile Konuştuğunu İddia Etti
Ruhi Çenet'in Kurtardığı Hesabının Yine Yeniden Çalınmasına Tepkisiz Kalamayan Kişiler
YORUMLAR

Fais su parasi oduyoruz birde ustune bir daha zam..gercekten yeter artik..afrika ulkeleri gibiyiz..halk iyice fakirlesiyor hicbirsey alamiyoruz ne ev ne araba ne et ne yag ne guzel bir mekanda yemek yiyemiyoruz..yeter artik

31.05.2021

Muhalif olmama rağmen yapılan haksızlıklara her daim karşıyım. Antalya'da bir önceki dönemde büyükşehir belediyesi AKP'deyken su faturam en fazla 35 lira geliyordu. Seçimden sonra CHP devralınca su faturam her ay 90 ila 100 lira arasında gelmeye başladı. İlk gelen 100 liralık su faturası için itiraz ettiğimde, saatin bozulmuş olabileceği ve değiştirilebileceğini söylediler ve şunu da eklediler; 'yapılan kontrollerde su saatinde bir arıza yoksa su saat bedeli olan 230 lirayı da siz ödersiniz.' Ben de doğal olarak kabul ettim çünkü su faturasının 30'dan 100'e yükselmesi normal değil diye düşündüm. Sonrası malum tabi, saatte sorun olmadığını beyan eden bir yazı geldi sadece, herhangi bir bilirkişi raporu felan da yoktu. Aynı dönemde yüksek su faturası geliyor diye, benim gibi birçok kişi saat değişim talebinde bulunmuş ve herkese 230 lira saat paraları çatır çatır geçirilmişti. +

31.05.2021

+ E şimdi geçtiğimiz ay hizmet veriyoruz ayağına Antalya'daki tüm su saatlerini değiştirmeye başladılar. Saat değiştikten sonra su faturam bu sefer 120 lira geldi. Devletin kurumu olan su idaresinin %8' KDV'li su faturası, özel sektörün %18 KDV'li elektrik faturasıyla kıyasıya yarışıyor.

31.05.2021

2 sene önceye göre su faturası yarı yarıya geliyor zaten. İki kişiyiz bize 30 lira geldi, 7 gün 24 saat evdeyiz. Üst komşu 3 kişi baktım 43 gelmiş onlara da. Bunlar gayet makul rakamlar. %25 zam gelse bile hala AKP döneminden düşük oluyor. Yukarıda Allah var, doğruya doğru.

TÜM YORUMLARI OKU (7)