İşinizi Şansa Bırakmayın! Başarılı Bir Girişim Kurma Olasılığınızı Katbekat Artıracak Yöntemleri Açıklıyoruz

Kimse sonunda başarısız olmak istediği bir iş kurmak istemez ama çok az sayıda girişimci bu başarıyı yakalama şansına nail olur.

Birçok startup henüz daha kuruldukları gün batarlar. Ama bunun nedeni kötü fikirler değil tercih edilen yanlış adımlardan kaynaklanır.

Bir fikri fark yaratan değerli bir çözüme dönüştürmek aslında oldukça zor bir iştir ama birçok girişimci bu zorluğu henüz işin başındayken kabul etmezler.

Peki siz neler yapmalısınız, haydi gelin hep birlikte öğrenelim:

1. Zaman yaratın.

Başlamak için gerekli ve yeterli kaynaklara sahip olsanız da olmasanız da çabucak işe koyulun. Eğer işler istediğiniz gibi giderse zaten sektöre adım atmış olursunuz ama eğer gitmezse asla pes etmeyin ve bir sonraki adımı atın. Finansmana ihtiyacınız varsa finansman arayın. Finansman aramada başarısız olduysanız farklı bir yol bulun. Asla vazgeçmeyin.

Zamanınızı boşa geçirmeyin.

Tek bir ürün için haftalar ya da aylarınızı heba etmeyin. İşleriniz için kendinize belirli teslim tarihleri belirleyin ve o zamandan önce bitirmeye çalışın. Unutmayın zaman kaybetmek emek ve para kaybetmekle aynı şeydir. Zamanı asla küçümsemeyin.

2. Problemleri çözmeye odaklanın.

Başarılı bir girişimcinin kafası aynı bir fikir fabrikasına benzer. Eğer bir sorunla karşılaşırsa hemen ona çözümler üretmeye başlar. Eğer bir sorun yoksa var olan çözümleri iyileştirmek için düşmeye devam eder. Bu problem çözücü bakış açısını hiçbir zaman kaybetmeyin. Unutmayın bu sizin en değerli yeteneğiniz.

3. İster ilk ister ellinci fikriniz olsun aşina olduğunuz alanlardaki fırsatları yakalamaya çalışın.

Çalışacağınız sektöre hakim olduğunuzda  daha az hata yaparak ve yıllarca kurmuş olduğunuz bağlantılar ve kaynaklardan yararlanarak daha hızlı hareket edebilirsiniz. Ayrıca alanında uzman olan kişileri işe alın ve hızlı hareket edin.

4. Girişimlerinizin size yeni kapılar açacağından emin olun.

Girişimcilerin gelirlerini ikame etmek veya tamamlamak için potansiyel olarak üretebilecekleri getiriye dayalı işe 'gereklilik odaklı iş' deniyor. Size tamamen gelir getiren kısa dönemi projelerdense uzun vadeli ve birçok farklı sektörle bağlantı kurabileceğiniz işler yapmaya çalışın.

Araştırmalar 'gereklilik odaklı' işletmelerin başarılı olma ve gelişme olasılığının daha yüksek olduğunu gösteriyor.

Kısa vadeli getiriler yerine uzun vadeli getirilere öncelik vererek önünüzdeki fırsatları mutlaka değerlendirin.

5. Farazi konuşmaları en aza indirgeyin.

Bir girişimci olarak kararlarınızı duygularınız ve içgüdülerinize dayalı vermektense bilimsel verilere ve rasyonel düşünceye dayalı vermeye çalışın.

6. Yardım alın.

Sektörde sizinle aynı işi yapan işletmelerle görüşün ve onlara yaptıkları en büyük hataları sorun. Bu hataları tekrarlamamaya çalışın ve her başarısızlıktan bir ders çıkardığınızdan emin olun. Ayrıca araştırmalar rehberlik edilen girişimcilerin işlerine başlama olasılıklarının beş kat daha yüksek olduğunu ve bir yıl sonra işlerini sürdürme olasılıklarının %12 oranında daha yüksek olduğunu gösteriyor.

7. Hesaplanabilir riskler alın.

Eğer bir startup kurmaya karar verdiyseniz herhangi bir yatırım yapmadan ya da aksiyon almadan önce riskli kararlar almanız gerekebilir. Risk ve getiri arasındaki ilişki aslında çok açıktır. Eğer risk almazsanız olduğunuz yerde sayarsınız.

Başarılı işletmeler öngörülebilir riskler almayı tercih ederler. Benzer olduğunuz şirketleri analiz edin.

Bu analizlere dayanarak neyi ne oranda riske atmanızın gerekli olduğunu anlayın.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Bülent Fidan Yazio: Beyaz Yakalıların Pandemi Sonrası İçin Soruları

👇

'Başarı' Kelimesini Göbek Adınız Yapmak İçin Mutlaka Takip Etmeniz Gereken 12 Adım

👇

Başarılı Olmalarına Rağmen Bir Anda Her Şeyden Vazgeçen İnsanların Ortak Özelliklerini Sıraladık

Popüler İçerikler

Montella Görevini Bırakırsa A Milli Takım'ın Başına Kim Geçmeli?
Ayliz Duman Çok Sade Kaldı: Miss Universe 2024'te Gelmiş Geçmiş En Çarpıcı Ulusal Kostümler Giyildi!
İki Torunlu Mücevher Kralı 30 Yıllık Eşinden Genç Sevgilisi İçin Tek Celsede Boşandı