İşimizi Elimizden Alan 9 Robot!

Teknolojinin gelişmesiyle insanların artık uğraşmak istemediği işler robotlara devredilmeye başladı. Aşağıda bayrağı şimdiden devralmış 13 robotu görebilirsiniz.

Aşçı

Düğün Konuşmacısı

Resepsiyonist

Oda Servisi

İnşaat Ustası

Üretim hattı işçisi

Temizlikçi

Yıldız sanatçı (hologram)

Model

Bonus: Henüz robotların her şeyi elimizden almasına daha çok olduğunu gösteren bir video

Popüler İçerikler

Cumhurbaşkanlığı Uçağını Kullanan Gazeteci Emin Pazarcı'dan Olay Yaratan Paylaşım: "Höst, Helaldir Helal"
Ruhi Çenet'in Kurtardığı Hesabının Yine Yeniden Çalınmasına Tepkisiz Kalamayan Kişiler
Nusret, 2022 Dünya Kupası Finalinde Sahaya ‘Kaçak’ Girmiş! Nusret Yüzünden Türk Yöneticinin Hayatı Kararmış!
YORUMLAR
23.11.2015

robotlar islerimizi almaya basladi bile. son 30 yil icindeki ekonomik verilere baktiginizda, dunya ekonomisi krizlere ragmen ortalamada istikrarli sekilde buyurken, orta sinifin gelir seviyesi hep ayni seviyede flat seyrediyor. Dunya tarihinde gorulmemis bir olay, ekonomi buyurken, toplam zenginlik artarken neden orta gelirli yerinde sayiyor. Son 30yilin farki nedir. cevab otomasyon, robotlasma. cunku ekonomi buyuyor, uretim artiyor ama ayni uretim icin ihtiyac duyulan insan sayisi azaliyor. buda ekstra vasfi olmayan orta sinif calisanin is seceneklerini azaltiliyor. bu sebeble bazi gelismis ulkelerde issizlik %20leri gecmis durumda. zenginlik az sayida elemanla buyuk sirketleri isletebilen patronlarla yuksek vasifli calisanlara akiyor. bu sebeble amerikadaki zenginligin %85i, nufusun %20sinin elinde. geri kalan %80 zenginligin %15ini paylasiyor.

23.11.2015

ve durum dahada kotusecek. keza simdiye kadar robotlasma mekanik islerdeydi. mavi yakali bedensel islerde calisanlarin is imkanlarini calsada, beyaz yakalilari cok etkilemedi aksine daha cok beyaz yakali is imkani yaratti. gel gelelim gelisen yapay zekalar bu isleride alacak. son bir kac senede deep learning ile yapay zeka ciddi sicrama kaydetti. dune kadar ses tanima, goruntu analizi gibi sadece insanin yapabildigi isleri insandan iyi yapmaya basladi. ilerki yillarda hemen her isi insandan iyi yapacaklar. etkileri simdiden basladi bile. bankalarin call centerini aradiginizda sizi artik bir insan karsilamiyor. sizin sesli komutlarinizdan ne istediginizi anliyabilen bilgisayar karsiliyor. bu call centerda daha az beyaz yakalinin calismasi demek. ilerki yillarda tum is alanlarinda bu etkiyi bir bir gormeye basliyacaz. eger yuksek vasiflara sahip yapay zekanin daha uzun yillar gerceklestiremiycegi meziyetleri sahip degilseniz her gecen yil is secenekleriniz daralacak

23.11.2015

Matrix is Coming!

22.11.2015

Türk'ün Teknoloji Yorumu: Ayy Yakında Robotlar Dünya'yı Ele Geçirecek.

TÜM YORUMLARI OKU (7)