Evrenimiz çok büyük. İçinde yaşadığımız galaksinin bile kısa mesafelerine ulaşabilmek için ışık hızını aşmaya ihtiyacımız var. En yakınımızdaki yavru vatan Kepler-186f gezegenine olan uzaklığımız 500 ışık yılı. İnsan yapımı bir uzay aracının şimdiye kadar ulaşabildiği en yüksek hız 252.792 km/s'dir. Eğer bu hızda gidebilen bir uzay aracı kullanarak kendine ait güneşi olan bu sisteme ulaşmak istesek bile bu binlerce yıl sürerdi.
Işık hızı evrende herhangi bir maddenin ulaşabileceği en yüksek hızdır. Einstein'in görecelilik kavramına göre (c=299,792,458 m/s) 'hiçbirşey ışık hızından daha hızlı hareket edemez'. Ama bu teori tabii ki insanların denemesine engel değil. Her gün ışıktan daha hızlı madde aktarımı konusunda onlarca fikir üretiliyor.
Bilimsen olan herşey güzedir.. http://www.evtasimaplatformu.com
"daha önce 2000'li yıllarda kanada'lılar ışık hızını aşmışlardı diye hatırlıyorum. kanadalı bilim insanlarının ışık hızını aşma tanımı "group velocity" şeklindeydi sanırım. yani dalga paketlerinin birbirleri ile bir tür rezonansa benzer bir şekilde etkileşime girmesi ile gerçekleşiyordu. en önemli sonucu( teorik olarak sanırım) nedenselliğin tersine dönmesi. yani sonuç nedenden önce gerçekleşiyor." simurg79