Işığıyla Son Dönem Moda Haftalarını Kasıp Kavuran Tesettürlü Model: Halima Aden

Son dönemde moda dünyasında birbirinden farklı ve eskiden bu dünyaya oldukça uzak kabul edilen modellerin yükselişine şahit oluyoruz. İşte son aylarda gerçekleşen moda haftaları ile tanıştığımız tesettürlü model Halima Aden.

2017 Sonbahar-Kış sezonunun tanıtıldığı son moda haftalarının en dikkat çekici modeli kuşkusuz Halima Aden.

Halima Aden, Somalili bir mülteci ailenin çocuğu olarak 1997'de bir Kenya mülteci kampında dünyaya gelmiş.

Zor yaşam şartlarından kurtulmak umuduyla ailesiyle birlikte 6 yaşındayken Amerika'ya göç etmiş.

Geçtiğimiz yıl Miss Minnesota yarışmasına katılan ilk tesettürlü yarışmacı olarak dikkatleri üzerine çekti.

Yarışmada bikini yerine burkini giyen genç model 'Küçükken farklı olmanın kötü bir şey olduğunu düşünürdüm. Büyümeye başladığımda hepimizin farklılıklara sahip olduğunu anladım. Herkesin aynı olduğu bir dünya çok sıkıcı olmaz mıydı?' demişti.

Yarı finale yükselmesine rağmen kazanamayan model, zaten kazanmak gibi bir amacının olmadığını söylemişti.

Tek amacının insanların kafasındaki Müslüman kadın imajını değiştirmek olduğunu açıklamıştı.

Bu yıl St. Cloud Üniversitesi'ne başlayan modelin aklında aslında modellik yokmuş.

Mülteci kampında yaşaması ona bir gün bir Birleşmiş Milletler Elçisi olma isteği getirmiş. Güzellik yarışmasına da insanların güzellik algısını değiştirmek ve Müslüman kadınlara ilham vermek için katılmış.

19 yaşındaki modelin asıl çıkışı Kanye West'in Yeezy defilesinde podyumda yürümesi ile oldu.

Yarışma sonrası onlarca teklif alan Halima, tercihini Kanye West'ten yana kullandı. Geçtiğimiz New York Moda Haftası'nda ilk kez büyük markaların defilelerinde yer alan model, podyumda dünyanın en gözde modellerini gölgede bıraktı.

Dünyanın ilk tesettürlü modeli olmasa da, dünyanın en büyük model ajansı IMG ile anlaşma yapan ve dev isimlerin defilelerine çıkan ilk tesettürlü model olma özelliğini taşıyor.

New York'tan sonra Milano Moda Haftası'nda da Halima Aden rüzgarları esmeye başladı.

O, artık modellik dünyasının devler liginde.

Yakın arkadaşları da dünyanın en popüler modellerinden oluşuyor.

Elsa Hosk ve Gigi Hadid gibi isimlerle birlikte çalışıyor.

Moda dünyasının yeni gözdesi olan Halima, küçük Müslüman kızlara örnek olmanın kendisini çok mutlu ettiğini söylüyor.

'Müslümanlar olarak daha olumlu hikayelere, zamanlara ihtiyacımız var. Medya ile çok gurur duydum çünkü uzun zamandır Müslümanların olumsuz görüntülerini yayıyorlardı. Müslüman kızlar hakkında olumlu bir şeyler yapmayı düşünmeye başladım. Artık Hristiyan anne babaların 'kızlarımızın güzel olmaları için yarı çıplak olmalarına gerek yok' dediklerini duyuyorum.' diyor.

Adını daha sık duyacağımız Halima Aden'e kariyerinde başarılar diliyoruz.

Popüler İçerikler

Komplo Teorilerine Neden Olan ve Irkçı Saldırıya Maruz Kalan Siyahi Çocuğun Ailesi Konuştu
Yeni Sezonda Hayata Geçecek! TFF Hakemler Konusunda Büyük Adım Attı
Dilan Çiçek Deniz'in Yaza Damgasını Vuracak Yeni Aşkı Ünlü Yönetmenin Oğlu Çıktı!
YORUMLAR
04.03.2017

bir mülteci kampında doğan bir kız olrak kolay yoldan para kazanmak için farklı şeyler yapacağına başörtüsünü bırakmadan bir iş başarmış onun dinini nasıl yaşadığını eleştirmek yerine saygı duyabiliriz

04.03.2017

Ya var ya adam gibi adamsın ^^

04.03.2017

artık saygı duyun en azından o örtü başında olmasına rağmen birşeyleri başarmış ve bazı algıları yıkabildiyse ne mutlu ona. Örtüyü takma biçimi doğru yada yanlış buna laf etmekten vazgeçin salak değildir kendi yanlışını görebilir ama burda kafasına örtü bile takmayan insanların kapalı birine yanlışını göstermeye çalışıp gömmesin, madem bu kadar bilgili ve hassas önce kendisi bunları yerine getirsin.Herkesin yanlışı da doğrusu da kendisine. Başarılar bu kıza da güzel kız inşallah algıları yıkar.

Pasif Kullanıcı
07.03.2017

Avcı,islam da şu yasak,bu yasak diyerek aslında SİZ kendinizle çelişiyorsunuz arkadaşım.O devirde kadının evden çıkması bile yasakken,Peygamberimizin eşi HZ.Hatice erkek işi yapan,tüccarlık yapan tek hanımdı.Pek çok yobazın tepkisine rağmen asla vazgeçmedi ve ticari olarak büyük başarılar da kazandı.Peygamberimiz ona bu sebepten büyük hayranlık duyuyordu.Yani İslami peygamberden öğrenelim bağnazların o yasak bu külliyen yasak demesine bakma.Başı açık-kapalı diye mi ayırıcaz insanları?Ayrıca bakınız kuran da başınızı örtün demez,ÖRTÜNÜN der,bunu kadına da erkeğe de söyler.Ama neyse bu tartışmaya döner çok uzar gerek yok o konulara girmeye.Ama bırakın da herkes hayalini yaşasın,ÖLÜCEZ BEEEE ÖTESİ Mİ VAR :) AHİRETİ ALLAHA BIRAKALIM O BİLİR EĞRİYİ DOĞRUYU :)

04.03.2017

Üzgünüm ama küçük müslüman kızlara kavramların içini boşaltarak örnek olunmaz. yaptığı sadece sisteme ayak uydurmak, diğerleri de onu kaşına gözüne bakıp aralarına almıyorlar zira şuan bu durum işlerine geliyor. çarklar döndüğünde de müslümanlara nefret söylemleri bugün yakınında bulunanlardan gelecek.

TÜM YORUMLARI OKU (40)