IŞİD, Vahşi İnfaz İçin Twitter'da Anket Yapmış

Fotoğraf: Reuters

Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD), dün akşam bir kafesin içindeyken diri diri yakılan Ürdünlü pilot Muaz Kesasibe'nin nasıl öldürüleceğine Twitter'da yapılan bir anketle karar verdiği ortaya çıktı.

Başta Suriye'deki IŞİD militanları olmak üzere binlerce örgüt taraftarı, Arapça'da 'Domuz Ürdünlü Pilotun Nasıl Öldürüleceğine Dair Bir Yöntem Öner' (#SuggestAWayToKillTheJordanianPilotPig) etiketiyle Twitter'da bir kampanya başlattı.

BULDOZER, ASİTLİ İĞNE…

Pilotun 24 Aralık'ta İŞİD militanlarınca yakalanmasını takip eden birkaç gün içerisinde Twitter'da başlatılan 'kampanya' kapsamında öne çıkan ‘infaz yöntemi önerileri' arasında Kesasibe'nin üzerinden buldozerle geçilip ezilmesi, bir tankın içine yerleştirilmesi ve ateşe verilmesi ile yüzüne asitli iğneler batırılarak o halde Ürdün'e geri gönderilmesi yer aldı.

Oğlunu koalisyon güçlerinin saldırısında kaybeden bir anne olduğunu iddia eden bir kullanıcı ise 'vurulması ya da bıçaklanmasının merhametli olacağı' gerekçesiyle Kesasibe'nin 'kazığa geçirilerek yavaş yavaş öldürülmesini' istedi.

Binlerce retweet alan 'öneriler' arasında en çok ‘beğeni' toplayan fikir ise, IŞİD'in dün gerçekleştirdiği infaza uygun bir şekilde Kesasibe'nin kafese konulup yakılmasıydı.

  • Sputniknews Türkiye

Popüler İçerikler

TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'