IŞİD Paralarını Antep'te Basıyormuş

Geçtiğimiz aylarda kendi kontrolü altındaki bölgelerde geçerli olmak üzere para bastırdığını söyleyen IŞİD'in bu işlem için Gaziantep'te adeta bir darphane kurduğu ortaya çıktı. Yapılan operasyonda para baskı kalıpları ele geçirildiği, 6 kişinin de tutuklandığı belirtildi.

Cihan'daki habere göre, Şahinbey ilçesi Savcılı Mahallesi Türkmenler Caddesi üzerinde, IŞİD'in para basımı için kullandığı malzemeler bulundu. Olayla ilgili 6 yabancı uyruklu şahıs yakalandı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün şahısların araçlarında ve iş yerlerinde yaptığı aramalarda, IŞİD'in para basımında kullandığı 12 adet IŞİD para baskı kalıbı, 2 ayrı çeşit IŞİD parasının ön ve arka yüzüne ait 4 çeşit 56 adet para kalıbı, 4 adet para kesme kalıbı, 20 adet baskılara ait piston çubuğu ele geçirildi. Yakalanan 6 kişinin tutuklanarak cezaevine gönderildiği bildirildi.

İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Fatih Sultan Mehmet Hakkında Şaşırtan Gerçek: "Bugün Yaşasa Muhafazakarlar Onu Beğenmezdi"
Emma Stone'a Birebir Benzeyen Yerli ve Milli Kedimiz X'te Gündem Oldu
Aynı Yağmur Altında Dizisinin Ardından Gözler Kızılcık Şerbeti'nin Pembe'sini Aradı!