DAEŞ'in Reina Saldırısında Sınır Dışı Edilmişti: Kırgız Pasaportuyla Yeniden Yakalandı

DAEŞ'in, 2017 yılbaşı gecesi ünlü eğlence kulübü Reina’da yaptığı saldırıda 39 kişi hayatını kaybetmişti. Geçtiğimiz günlerde Denizli’de yakalanan Kırgızistan pasaportlu kişinin saldırı sonrası sınır dışı edilen A.A. olduğu ortaya çıktı.

1983 doğumlu Tacik asıllı Özbek vatandaşı Abdülkadir Masharipov, Türkiye’nin en kötü yılbaşı gecesini yaşamasına sebep olmuştu.

2017’nin ilk saatlerinde yaklaşık 700 kişinin eğlendiği gece kulübüne giren saldırgan, 39 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olmuştu.

DAEŞ üyesi saldırganın yakalanması için birçok operasyon yapılmış ve Masharipov yakalanmıştı. Masharipov, saldırı sonrasında 1368 yıl hapis ve 375 bin lira adli para cezası almıştı.

Ayrıca saldırıyla ilgili 48 kişi de tutuklanmıştı.

Denizli’de yapılan operasyonda IŞİD üyesi olduğu belirlenen A.A. geçtiğimiz günlerde gözaltına alındı.

A.A'nın, terör saldırısı sonrasında düzenlenen operasyonlar kapsamında yakalandığı, sınır dışı edildiği ve temin ettiği sahte Kırgızistan pasaportuyla Suriye üzerinden yeniden Türkiye'ye girdiğinin belirlendiği öğrenildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

2017 İlk Günden Yüreğimizi Dağladı: 25 Fotoğraf ile Reina Saldırısı
Reina Saldırısını Gerçekleştiren Terörist Hakkında Öğrendiğimiz 8 Önemli Bilgi
Neler Biliyoruz? Reina Saldırısı ve Faili ile İlgili Basından Yansıyan 10 Bilgi

Popüler İçerikler

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Araştırma: Türkiye'de En Çok Hangi Yemekler Sipariş Ediliyor?
YORUMLAR
30.05.2023

amkodumun akpli teröristi

Doğru mu anladım bu adam 39 kişiyi öldürüyor, operasyonla yakalanıyor, hakkında 1368 yıl hapis cezası veriliyor ve sonra sınır dışı mı ediliyor? Gerçekten böyle mi anladım?

gelin gelin, kalanlarınız da gelsin! hepinize yetecek kadar yerimiz, hepinize bakacak kadar paramız var. iyice bi gelin yerleşin ama küçük şehirlere yerleşin. oralar eksik kaldı çünkü

TÜM YORUMLARI OKU (10)