‘IŞİD'den Kurtulan Seks Kölesi Ezidi Kadınlar, Bekaret Testine Zorlanıyor'

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Irak’ta IŞİD’in elinden kurtulan Ezidi kadınlardan, tecavüze uğradıklarını kanıtlamaları için bekaret testi istendiğini bildirdi.

HRW’nin sitesinde yayımlanan yazıda, IŞİD’in seks kölesi olan kullandığı Ezidi kadınların Irak mahkemelerinde tecavüze uğradıklarını kanıtlayabilmeleri için acı verici bekaret testlerinden geçmek zorunda kaldığı belirtildi.

Yazıda, bu kadınlardan biri olan Luna’nın, IŞİD tarafından kaçırıldıktan sonra dört kez satıldığını ve tüm ‘sahipleri’ tarafından tecavüze uğradığını söylediği belirtildi.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Ancak Luna’nın IŞİD’in elinden kurtulduktan sonra da ‘çilesinin bitmediği’, Irak’taki mahkemelerin Luna’dan tecavüze uğradığının ‘kanıtı’ olarak bekaret testi yaptırmasını istediği kaydedildi.

Ancak HRW’ye göre, Kuzey Irak’ın Duhok kentindeki bir mahkeme BM’nin tavsiyelerini dikkate almış ve bekaret testleri yerine başka bir raporlama tekniği kullanmaya karar vermiş.

Sputniknews

Popüler İçerikler

Münevver Karabulut'u Vahşice Öldüren Cem Garipoğlu'nun İntiharının Öncesindeki Son Görüntüleri Ortaya Çıktı
İdeal Evlilik Yaşı Tartışması Aldı Başını Gitti "Çağımız 30 Yaşından Önceki Evliliği Taşıyamaz"
'Skibidi Bop' Şarkısıyla Dans Ederek Çiftçi Hayatından Milyoner Hayatına Adım Atan 'Göbek Reis' Aslında Kim?
YORUMLAR
31.01.2016

Kaçırılırken,tecavüze uğrarken,satılırken,eziyet görürken,işkenceye maruz kalırken vs.mağdurun yanında olamayan ; tüm bu vicdansızlıkları yapanların hiçe sayarak yok ettiği adalet, kazara kurtulduğunda hakkını ararken mağdurun karşısına geçebiliyor ancak, hem de kendisini hiçe sayanları mağdur etmemek ,haksızlığa uğratmamak adına.Adalet denen şey sanırım namusluları ve düzgün insanları korkutmak diğer şerefsizleri de cesaretlendirmek adına işleyen bir sistem çoğu zaman.

Pasif Kullanıcı
31.01.2016

İnsanlığın mk...

Pasif Kullanıcı
31.01.2016

Hz. Muhammed toprağa gömülmekten kurtardığı kızların bugün İslam adı altında uğradıkları zulmü görse eminim ciğeri yanardı.

TÜM YORUMLARI OKU (5)