IŞİD'den Korkunç Katliam: 300 Sivil Öldürüldü

Suriye hükümeti, IŞİD militanlarının Deyr Ez Zor kentinde yaklaşık 300 sivilin öldürdüğünü açıkladı. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de saldırının ardından büyük bölümü sivil 400 kişinin kaçırıldığı bilgisini paylaştı.

Suriye resmi haber ajansı SANA, ülkenin kuzeyindeki Deyr Ez Zor’un batısında yer alan El Baghaliyeh kasabasına saldıran IŞİD militanlarının aralarında kadın, çocuk ve yaşlıların da olduğu yaklaşık 300 sivili öldürdüğünü aktardı.

Sputnik’e konuşan Deyr Ez Zor Valisi Muhammed Kadir Ajnyyja de cumartesi gecesi El Baghaliyeh kabasına giren IŞİD militanlarının katliam yaptığını söyledi.

Suriye ordusunun, saldırının gerçekleştirildiği bölgeye girdiğini belirten Ajnyyja, “IŞİD militanları ile Suriye askerleri arasında çatışma yaşandı. Çok sayıda militan öldürüldü; diğerleri ise IŞİD kontrolünde bölgelere kaçtı” dedi.

Rami Abdurrahman: IŞİD en az 400 sivili kaçırdı

Öte yandan muhaliflere yakınlığı ile bilinen Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, IŞİD saldırısında en az 135 kişinin öldürüldüğünü; ölenlerden 80’inin Suriye askeri ya da ordu ile birlikte savaşan milis savaşçılar olduğunu iddia etti.

Gözlemevi’nin kurucusu Rami Abdurrahman AFP’ye yaptığı açıklamada, IŞİD militanlarının bölgedeki en az 400 sivili kaçırdığını söyledi. Kaçırılanların tamamının Sünni olduğuna dikkat çeken Addurrahman ayrıca, kaçırılan kişilerin büyük bölümünün kadın ve çocuk olduğunu belirtti.

Sputnik Türkçe

Popüler İçerikler

Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
17.01.2016

Işid canilerine destek veren hükümetimize ne kadar sövsek az

17.01.2016

250 bin kişi yaklaşık 3 yıldır İŞİD kuşatması altında yaşamaya çalışıyor. O bölgeye Suriye Ordusu' nun direkt bağlantısı yok. Bağlantı kurulma ihtimali dahi yok. Çatışmalar sürüyor. Sün Ordu' nun kaybedilen alanları geri aldığı haberleri geldi. Her cephede kaybetmeye başlayan İŞİD PR için o bölgeye çok yükleniyor ama şehir çok iyi direniyor. İnşallah kurtarırlar durumu ama gerçekten çok zor.

17.01.2016

250 bin içinde işide destek veren sunniler varsa sayma onları .

17.01.2016

ee hani nerde İşid'le savaşan Rusya.... Putin anca Avşindeki Türkmenleri ÖSÖ'yü vursun. Batı zaten hepten yalan.

17.01.2016

Bu yorumları görünce kan beynime sıçrıyor resmen. Evladım bir aç bakalım haritada neredeymiş Deyr Ez Zor. Altta uzun uzun yazmışım en yakın Rejim toprağı 500 - 600 km uzakta en iyi ihtimal. Bölge tamamen izole halde. Ruslar pekala yardım da ediyorlar bölgeye. Reddit' de biraz araştırırsan daha geçenlerde Rus uçakları tarafından indirilen cephane ve insani yarımların video ve görüntülerini görebilirsin kiiii, Suriye Ordusu, kaybettiği bölgelerin çoğunu geri aldı bu yardımlar ile. İşin ilginci böyle bir katliamın yaşanmadığı da söyleniyor. <Bu da enteresan> Uzun lafın kısası bir şeye atlamadan önce az biraz araştırın be ya...

TÜM YORUMLARI OKU (9)