IŞİD, 30 Etiyopyalı Hrıstiyan'ı İnfaz Etti

Irak Şam İslam Devleti IŞİD, Libya'da yakalandığı belirtilen 30 kadar Etiopyalı Hrıstiyanın infazına ait olduğu öne sürülen bir video yayımladı.

29 dakikalık videoda, söz konusu kişiler iki grup halinde öldürülüyor.

Elinde tabanca olan maskeli bir kişi, Müslümanlığa geçmeyen Hrıstiyanları tehdit ediyor.

Sonra maskeli militanlar, deniz kenarında 12 kişinin basını kesiyor. Çöllük bir alanda da 16 kişi başlarından vuruluyor.

İnfazlardan önce, Suriye'deki Hristiyanlar olduğu söylenen kişiler, kendilerine din değiştirme ya da özel vergi ödeme seçeneği sunulduğunu ve vergi ödemeyi seçtiklerini anlatıyor.

Videoda IŞİD'in askeri kanadının logosu yer alıyor. Video kaydı, IŞİD'in Şubat'ta yine Libya'da çoğu Mısırlı 21 kişiyi infaz ettiği görüntülerle benzerlik taşıyor. Sahilde, 21 Kıpti başları kesilerek infaz edilmişti.

Libya'da bazı cihatçı gruplar, IŞİD'e bağlılıklarını bildirmişti.

Örgüt, geçen yıl Irak ve Suriye'de ele geçirdiği topraklarda halifelik ilan etmişti.

BBC Türkçe

İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Milli Eğitim’den Ara Tatile Günler Kala Flaş Karne Kararı: Milyonlarca Öğrenciyi İlgilendiren Değişiklik
İnşaat İşçisinin Cebindeki 2 Euro, 4 Milyon Liralık Servete Dönüştü
Süper Kupa, Galatasaray'ı 2-0 Yenen Fenerbahçe'nin Oldu